6 lucruri de încercat dacă părul tău devine gras prea repede

cum sa scapi de parul gras
6 lucruri de încercat dacă părul tău devine gras prea repede

Uneori, în funcție de mai mulți factori, părul se poate îngrășa mai repede decât ar trebui. Însă știați cum îl puteți face mai sănătos?

Aflați din rândurile următoare, care sunt lucrurile pe care trebuie să le facem, astfel încât să evităm îngrășarea părului.

 

Reconsiderați rutina dvs. de spălare

Deși pare ciudat, spălarea părului prea des îl poate face gras. Spălarea zilnică a părului elimină uleiurile naturale ale părului, ceea ce provoacă scalpul să producă mai mult pentru a compensa.

Încercați să extindeți gradul de timp dintre spălări. Pe măsură ce scalpul tău învață să se adapteze la noua rutină, va fi mai dificil să te speli în fiecare zi. Considerați utilizarea șamponului uscat în zilele libere pentru a elimina uleiul excesiv de la rădăcini. Conform National Library of Medicine, un tonic pentru păr care conține ceai verde, poate ajuta la reducerea cantității de sebum care se produce pe scalp.

Citește și: Mătreață? Iată cum să scapi de ea rapid și eficient

6 lucruri de încercat dacă părul tău devine gras prea repede[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului. Cele mai simple și eficiente trucuri pe care le poți încerca acasă

Alege șamponul cu înțelepciune

Când vine vorba de șampoanele pentru păr gras, există o mulțime de diferențe în modul în care sunt create. Verificați șampoanele care sunt concepute pentru a clarifica părul sau cele care sunt special concepute pentru părul gras. Aceste produse curăță mai bine scalpul fără a-l usca. Deoarece șampoanele de clarificare pot fi dure dacă sunt folosite prea des, utilizați-le cu moderație. Utilizarea lor o dată pe săptămână sau la două săptămâni vă poate ajuta să vă controlați producția de sebum fără a vă usca scalpul.

Conform Healthline, spălarea greșită a părului poate provoca un scalp gras și păr deteriorat. Aplicați puțin șampon pe scalp și rădăcini pentru a vă spăla corect părul. Evitați să vă frecați unghiile. Spălarea excesiv de agresivă vă poate irita scalpul și vă poate stimula producția de sebum.

6 lucruri de încercat dacă părul tău devine gras prea repede[Sursa foto: freepik]

Fiți atente la aplicarea balsamului

Deși balsamurile sunt esențiale  pentru menținerea părului moale și ușor de gestionat, dacă sunt folosite greșit, pot face și parul gras.

Condiționarea părului ar trebui să se concentreze pe lungimea mijlocie și vârfuri, evitând scalpul. Acest lucru hidratează părul fără a lăsa scalpul gras. În plus, asigurați-vă că folosiți balsamuri care nu vă îngreunează părul și sunt ușoare.

cum sa ai un par mai sanatos
6 lucruri de încercat dacă părul tău devine gras prea repede[Sursa foto: freepik]

Încercați un tratament pentru scalp

Tratamentele pentru scalp  pot ajuta la reechilibrarea producției de ulei a scalpului și la menținerea acestuia într-o stare bună.

Există o varietate de produse pe care le puteți cumpăra, de la scrub-uri pentru scalp până la măști care absorb uleiul. Aceste tratamente au potențialul de a elimina acumularea de produse, de a exfolia celulele moarte ale pielii și de a schimba modul în care se produce sebumul. După ce adăugați un scrub pentru scalp la rutina dvs. o dată pe săptămână, puteți vedea cât de repede devine părul gras.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

sampon pentru parul gras
6 lucruri de încercat dacă părul tău devine gras prea repede[Sursa foto: freepik]

Utilizați produsele potrivite pentru coafarea părului

Fii atent la ceea ce folosești pentru coafarea părului, deoarece utilizarea cremelor, serurilor și uleiurilor grele poate introduce o cantitate suplimentară de ulei în păr, făcându-l să pară încărcat și gras. Este important să aplicați doar cantități moderate de produse ușoare și să fiți conștienți de locul în care le folosiți. Concentrați-vă pe aplicarea produselor atât pe vârfurile părului, care sunt adesea mai uscate și fragile, cât și pe scalp, unde uleiurile naturale sunt produse în mod natural, pentru a asigura o hidratare și o îngrijire echilibrată. Înainte de a aplica balsamul, asigurați-vă că distribuiți produsul uniform, acordând atenție atât scalpului cât și vârfurilor pentru un rezultat optim.

par gras tratament
6 lucruri de încercat dacă părul tău devine gras prea repede[Sursa foto: freepik]

Luați în considerare dieta și hidratarea dvs.

Din când în când, dieta și nivelul de hidratare pot avea un impact asupra rădăcinilor părului gras. Alimentele bogate în grăsimi saturate și zahăr pot provoca ulei în piele și scalp. Asigurați-vă că beți o cantitate mare de apă și urmăriți o dietă echilibrată care conține o cantitate mare de grăsimi, vitamine și minerale sănătoase. A rămâne hidratat și a-ți hrăni corpul din interior poate avea un efect pozitiv asupra sănătății părului tău.

remedii pentru parul gras
6 lucruri de încercat dacă părul tău devine gras prea repede[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului. Cele mai simple și eficiente trucuri pe care le poți încerca acasă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies