Există și în zilele noastre persoane care pot confunda checul cu un pandișpan. Însă știți care sunt diferențele principale între cele două?
Aflați în rândurile următoare care este diferența dintre pandișpan și chec. În plus, descoperiți și care sunt caracteristicile principale ale celor două, atunci când vine vorba despre ingrediente, textură, dar și aromă.
Pandișpan
Ingrediente
În ceea ce privește ingredientele pentru un pandișpan, rețeta originală și autentică a acestui desert este alcătuită din ouă, zahăr granulat, făină, sare, iar opțional, un pliculeț de praf de copt, esență de vanilie, dar și fructe la alegere.
Textură
Atunci când vine vorba despre textura acestui desert, a unui pandișpan, este cunoscut deja faptul că, în comparație cu un chec, pandișpanul este extrem de moale și pufos, textura
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Arome
Bineînțeles că pandișpanul poate să își păstreze rețeta originală indiferent de ocazia la care le alegeți să îl preparați, astfel aroma sa fiind una simplă, dulce, dar de asemenea dacă vă doriți să-i aduceți un plus de gust și de aroma, deseori pandișpanul este preparat în zilele noastre și cu diverse fructe, proaspete sau congelate, în funcție de preferințe, cele mai des întâlnite fiind cele care conțin vișine, însă în funcție de preferințe puteți să adăugați și alte fructe precum cireșe, caise, căpșune și așa mai departe.
Citește și: Pandișpan cu cireșe. Cel mai pufos pandișpan pe care l-ai gustat vreodată!
Citește și: Chec cu afine. Rețeta perfectă pentru un desert delicios și sănătos!
Chec
Ingrediente
În ceea ce privește ingredientele pentru un chec, rețeta originală și autentică a acestui desert este alcătuită din câteva ingrediente comune cu cele ale unui pandișpan, mai exact ouă, zahăr granulat, făină, dar și sare, însă în plus față de prepararea unui pandișpan, la o rețetă de chec se adăugă și unt sau ulei, pudră de cacao, lapte, dar și diverse esențe, fie de vanilie, rom, portocală și așa mai departe.
Textură
Atunci când vine vorba despre textura acestui desert, a unui chec, este cunoscut deja faptul că, în comparație cu un pandișpan, checul este puțin mai dens și nu atât de pufos și ușor, dat
fiind faptul că acesta deține în compoziția sa și alte ingrediente care îl fac să fie sub această formă, însă cu toate acestea, desertul poate să fie și el unul moale și pufos, în funcție de timpul de coacere pe care îl alegem, dar și de preferințele personale, dacă ne dorim că checul nostru să fie puțin mai dens sau poate puțin mai sfărâmicios și pufos.Arome
Bineînțeles că checul poate să-și păstreze rețeta originală indiferent de momentul în care îl preparăm, astfel încât aroma sa fiind una simplă, fără să adăugăm pudra de cacao, însă deseori acesta este un preparat cunoscut pentru combinația pe care o are de vanilie și cacao, de aici plecând și checul marmorat, acolo unde adăugăm și pudră de cacao, și formăm un model aparte, însă deseori, checul este preparat în zilele noastre și cu o glazură deasupra, fie că este vorba despre una din ciocolată simplă, neagră, sau chiar și albă, pentru un plus de gust și aspect.