Diferite tipuri de tocuri. Un ghid de succes pentru începătoare

diferite tipuri de tocuri
Diferite tipuri de tocuri

În funcție de ocazia la care participăm, vom alege să purtăm o pereche de pantofi pe măsură. Însă știați ce tip de toc puteți alege?

Aflați din rândurile următoare, care sunt tipurile de tocuri existente, în întreaga lume, dar și cum le puteți purta, chiar dacă sunteți la început.

 

1. Tocuri cu deschidere în față

Un prim tip de tocuri este cel reprezentat de pantofii cu deschidere în față, care este totodată considerat ca fiind și unul dintre cele mai atrăgătoare tipuri de tocuri, din întreaga lume.

Tocurile respective pot veni pe toate lungimile, în funcție de preferințe, însă cu cât este tocul mai înalt, cu atât va fi și mai atrăgător ca stil. Acest model de tocuri deține o deschidere în față, astfel încât degetele de la picioare să fie puse în evidență cât mai bine cu putință.

Tocurile cu deschidere în față se pot purta cu pantaloni până la gleznă, rochii scurte sau orice alt articol vestimentar care să vă pună în evidență, și în partea de jos a ținutei.

Pentru a atrage atenția spre rafinament și eleganță, puteți alege o pedichiură într-o culoare simplă, însă totodată îndrăzneață.

Citește și: Modă pentru femei peste 50 de ani. Idei de ținute și sfaturi pentru garderobă

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: 8 trucuri pentru a fi mai atractivă

2. Tocuri cu talpă ortopedică din pânză

O altă alegere pe care o puteți face dacă vă doriți să purtați tocuri, însă nu sunteți obișnuite să o faceți în mod normal, puteți alege și tocurile cu talpă ortopedică, din pânză. Acestea sunt absolut perfecte, în special dacă nu ai mai purtat niciodată o pereche de pantofi cu toc și ai nevoie de puțină practică, dat fiind faptul că aceste tocuri sunt mari, însă totodată stabile, perfecte pentru tine.

Tocurile cu talpă ortopedică din pânză se pot purta în special cu rochii, însă în ceea ce privește alegerea pe care o poți face, rămâne doar la propria ta latitudine, fiind potrivită oricare.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

3. Tocuri conice

Așa cum le spune și numele, pe această listă regăsim și tocurile conice, toc care este puțin mai larg în partea de sus, însă pe măsură ce coboară, se îngustează.

Acești pantofi vin în toate lungimile și modelele, dar și nuanțele, și sunt potriviți pentru femeile care nu poartă des tocuri, însă își doresc să fie elegante și perfecte pentru un anumit eveniment, pe timp de zi.

Tocurile conice se poartă de obicei la ținute care includ fuste, dar și rochii, în special atunci când vine vorba despre cele la care tipul pur și simplu curge.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

4. Tocuri stiletto

Bineînțeles că de pe această listă nu aveau cum să lipsească tocurile de tip stiletto, fie în cea mai clasică pereche de tocuri, pe care orice femeie trebuie să o aibă. Înălțimea lor poate ajunge între 4 și 6 cm, deseori acești pantofi sunt închiși în partea din față, însă în ceea ce privește modelele, putem regăsi diverse. În ciuda faptului că poate părea destul de dificil să mergeți pe o astfel de pereche de tocuri, odată ce veți începe, veți vedea că nu este atât de greu precum pare.

Tocurile stiletto se pot purta atât pe timp de zi, dacă veți opta pentru tocuri de lungimi mici sau medii, dar și pe timp de noapte, acolo unde automat lungimea tocului va crește considerabil. În ceea ce privește nuanța lor, este necesar să aveți în garderobă o pereche de stiletto negri sau nude, aceste nuanțe fiind potrivit atât pentru birou, cât și pentru o petrecere sau o ocazie mai casual. Le puteți purta cu orice ținută doriți, însă în special arată bine cu rochiile formale.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

5. Tocuri cu platformă înaltă

La fel ca tocurile stiletto, și tocurile cu platformă înaltă pot părea destul de dificil de purtat, însă cu toate acestea, dat fiind faptul că platformele sunt tocuri groase, atât în partea din spate a pantofului, cât și în partea din față, acest tip de pantofi este extrem de confortabil de purtat, în special în sezonul de vară și primăvară, atunci când mergi la o plimbare.

Tocurile cu platformă înaltă se pot purta cu rochii de tip bodycon, în orice model sau culoare, însă în egală măsură, acești pantofi se asortează de minune și cu o pereche de pantaloni, fuste mini sau dresuri opace, colorate.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

6. Tocuri decupate

În ciuda faptului că există nenumărate femei care preferă jocurile clasice, aflați că tocurile decupate devin din ce în ce mai populare în zilele noastre, iar în același timp sunt considerate a fi și foarte elegante. Acestea se regăsesc în diverse mărimi și forme, însă punctul comun al tuturor este reprezentat de faptul că sunt decupați, ceea ce îi face și mai atrăgători decât par.

Tocurile decupate se pot purta la un eveniment de seară, cu o pedichiură care să se asorteze cu nuanța lor, deseori fiind purtate la o rochie care pune în evidență silueta.

poze tocuri
Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

7. Tocuri cu strângere la spate

In cazul în care nu vă simțiți confortabile în tocurile stiletto sau vi se par că anumite perechi de pantofi nu stau tocmai corect, în special în zona din spate a picioarelor, puteți alege să purtați tocurile cu strângere la spate. Acestea vin cu curele, care îmbunătățesc aspectul picioarelor, indiferent de nuanța lor.

Tocurile cu strângere la spate se pot purta și pe timp de iarnă cu dresuri opace, dar și pe timp de vară, dacă veți alege să le purtați cu o pereche de pantaloni sau chiar o fustă sau rochie, care vă arată gleznele, punându-vă în evidență picioarele cât mai bine cu putință.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

8. Tocuri franceze, îmbrăcate

În cazul în care nu vă doriți ca picior să fie atât de descoperit, pentru a purta tipurile de tocuri menționate până în acest moment, puteți alege să purtați și o pereche de tocuri franceze, care sunt îmbrăcate atât în partea din față și spate a piciorului, însă dețin și un material care se urcă ușor pe picior. Acest tip de tocuri este extrem de faimos și este considerat a fi un model vintage.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Tocurile franceze, îmbrăcate, se pot purta de minune cu rochii lungi și fluide, dar și cu o pereche de pantaloni, în cazul în care participați la un eveniment mai formal.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

9. Tocuri de pisoi, mici

O altă alegere pe care o puteți face, în ceea ce privește tocul de dimensiuni mai mici, este reprezentat de pantofii cu toc de pisoi. În cazul în care vă aflați printre persoanele care nu se simt deloc comode cu tocurile înalte, aflați că acest tip de tocuri este cel potrivit pentru voi. Nu este un toc foarte subțire sau înalt, ci dimpotrivă, fiind suficient pentru a vă ridica ținuta, atunci când îi purtați.

Tocurile de pisoi, mici, se pot purta de minune cu orice articol vestimentar din denim sau chiar cu rochii, atât fluide, cât și mai strâmte, în cazul unui eveniment în familie.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

10. Tocuri cu platformă joasă

Așa cum pe această listă se află tocurile cu platformă înaltă, nu aveau cum să lipsească și tocurile cu platformă joasă. Acest tip de pantofi este asemănător cu cel stiletto, însă tocul nu este la fel de înalt, dimensiunea fiind de aproximativ 3 sau 4 cm, iar în ceea ce privește partea din față a pantofului, aceasta este mult mai așezată pe podea, în comparație cu cei stiletto.

Tocurile cu platformă joasă se pot purta de minune orice articol vestimentară esențială în viața de zi cu zi, începând de la rochiile de petrecere, la rochiile de birou, arătând de minune cu orice ținută doriți să abordați.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

11. Tocuri Oxford

Acest tip de tocuri, mai exact tocurile oxford, nu sunt atât de purtate în zilele noastre, însă cu toate acestea, sunt tocuri extrem de confortabile. Dimensiunea tocurilor poate să fie atât joasă, cât și mai înaltă, iar pantoful este de obicei închis, atât în partea din spate, cât și în partea din față a acestuia. Tocurile oxford erau destul de faimoase pe vremuri, având un finisaj victorian aplicat ținutei purtate.

Tocurile oxford se pot purta de minune cu denim sau o pereche de pantaloni mai puțin definiți la tiv, ținute monocrome, dar și rochii fluide.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

12. Tocuri groase

De luat în considerare, în special dat fiind faptul că vorbim despre cea mai bună alegere pe care o poți face pentru a te simți confortabil într-o pereche de pantofi cu toc, pe această listă trebuia să se afle și pereche de pantofi cu toc gros. Dat fiind faptul că aceste tocuri sunt de obicei voluminoase, te ajută totodată să deții o bază solidă cu ajutorul căreia să poți merge mult mai ușor, în comparație cu alte tipuri de tocuri.

Tocurile groase se pot purta de minune cu ținute simple, care să pună în evidență în special partea de jos a ținutei, mai exact perechea de pantofi purtată.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

13. Tocuri virgulă

Deși acest tip de tocuri nu se poate găsi în orice magazin și sunt destul de rar purtate, aflați că există și tocurile virgulã. Cu toate acestea, acești pantofi pot reprezenta o piesă simbolică pe care ar trebui să o aveți în garderobă, dat fiind faptul că aceste tocuri chiar sunt în formă de virgulã, iar în ceea ce privește tocul în sine, acest tip de pantofi deține un toc mult mai mic, în comparație cu tocurile obișnuite.

Tocurile virgulã se pot purta de minune pe covorul roșu, mai exact, la evenimentele de mare stil, acolo unde trebuie să aveți o ținută de invidiat, dar și cât mai actuală cu putință, pentru a vă asigura că ieșiți în evidență, exact așa cum vă doriți.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

14. Tocuri bobină

Acest tip de tocuri, mai exact cele denumite bobină, sunt extrem de comode, în special pentru o persoană care este noua în domeniul tocurilor, însă își dorește să găsească o modalitate și o pereche de pantofi, pe care să o poarte cu grație. Acest tip de pantof este mai larg în partea din față, dar și în partea din spate și puțin înguste, atât cât trebuie, în centru, astfel încât să existe un echilibru.

Tocurile bobină se pot purta de minune în viața de zi cu zi, arătând absolut uimitor, cu orice ținute formale, în special cele de birou, atât la locul de muncă, cât și la evenimente pe plan profesional.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

15. Tocuri espadrille

O altă pereche de tocuri extrem de comodă, care se poartă în special pe timp de vară, este și cea de tip espadrila. Cu toate acestea, aceste tocuri sunt noi în ceea ce privește tendințele, baza fiind realizată din fibre naturale, iar partea superioară din pânză, piele sau un alt astfel de material.

Tocurile espadrile se pot purta de minune cu ținute de vară și primăvară, însă se pot purta și la locul de muncă sau la un eveniment care are loc pe timp de seară, chiar și o ieșire în oraș.

tipuri de tocuri
Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

16. Tocuri fantezie

Acest tip de tocuri, cunoscute ca fiind de fantezie, te pot duce cu gândul la nenumărate lucruri, mai puțin obișnuite. Acestea pot fi considerate a fi semnătura ta în ceea ce privește perechea de pantofi purtată, având deseori câte un element puțin mai ciudat și neîntâlnit, la restul pantofilor cu toc. Indiferent de faptul că tocurile vin în diverse forme, precum și cele curbate sau dețin diverse artificii, tot ceea ce contează este să fie confortabile și să se potrivească cu stilul pe care îl aveți.

Tocurile fantezie se pot purta de minune cu o rochie în care să te facă să te simți cât mai bine în pielea ta, care să fie ea în centrul atenției sau poți păstra alegerea unei rochii mai simple, pentru ca tocurile fantezie să vorbească de la sine.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

17. Tocuri cu curele la gleznă

Un alt tip de tocuri extrem de comod, este și cel care deține curele în partea gleznelor.  Astfel, în ciuda faptului că nu obișnuiești să porți tocuri în viața de zi cu zi, dat fiind faptul că aceste tocuri au curele în partea gleznelor, te vor face să te simți extrem de sigură, dar îți vor pune în evidență și picioarele.

Tocurile cu curele la glezna se pot purta de minune atât cu blugi sau diverse perechi de pantaloni, dar și cu rochii, în special de petrecere sau chiar formale.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

18. Tocuri înalte din plută

În cazul în care îți dorești să scapi de acea presiune pe picioare, și să te simți cât mai confortabilă cu putință, cu siguranță poți alege tocurile înalte din plută, dat fiind faptul că acestea chiar sunt fabricate din material de plută, ceea ce vă va aduce un confort nemaivăzut, în zona picioarelor.

Tocurile înalte din plută se pot purta de minune cu orice ținută doriți, astfel încât să vă asigurați că vă simțiți cât mai confortabil în pielea voastră, bineînțeles, și în picioare.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

19. Tocuri modelatoare

Atunci când îți dorești să deții în garderoba ta o pereche de tocuri bine definită, cu siguranță ar trebui să achiziționezi o pereche de tocuri modelatoare, care într-un mod sau altul, vor lua forma picioarelor tale. Acest tip de pantofi este deseori deschis lângă zona tălpii sau gleznelor, și se pot regăsi în nenumărate modele și culori.

Tocurile modelatoare se pot purta de minune cu o jachetă de piele, denim sau orice alte articole vestimentare casual și care se află în tendințe.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

20. Tocuri corset

Exact așa cum le spune și numele, regăsim pe listă și tocurile de tip corset, care la fel ca articolele vestimentare corset, acestea sunt închise în partea din spate a piciorului și strânse cu ajutorul unui șiret, până sus. Deseori, acest model de pantofi se poate regăsi deschis în partea din față a acestuia.

Tocurile corset se pot purta de minune cu pantaloni de piele sau denim, care să vă pună în evidență silueta, dar și cu rochii bine definite.

poze modele de tocuri
Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

21. Botine

Acest tip de încălțăminte, mai exact botinele, vor adăuga stil ținutelor tale în sezonul de iarnă, și te vor face să te simți foarte confortabilă. Botinele sunt deseori până la glezna, au un toc de dimensiuni medii, însă gros, pe care cu siguranță le vei purta cu mult confort și plăcere, în momentul în care îți dorești să ieși în evidență, în sezonul rece.

Botinele se pot purta de minune cu o pereche de colanți care se află într-o culoare similară cu acestea, pentru a alungi cumva silueta, însă cu toate acestea, cu siguranță ar trebui să aveți în garderobă și o pereche de botine negre, care te vor ajuta să adaugi eleganță ținutei, indiferent de articolele vestimentare alese.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

22. Cizme cu toc înalt

Dacă tot a venit vorba de sezonul rece de iarnă, nu ar trebui să vă lipsească nici cizmele lungi, pe picior, cu toc înalt, care pe lângă faptul că vă va adăuga mult stil întregii ținute abordate, vă veți simți și foarte confortabilă în ele. Indiferent de locul în care vă aflați, aceste cizme vă vor face să vă simțiți extrem de bine în pielea voastră și vă va pune în evidență, chiar dacă nu ați depus un mare efort în ceea ce privește ținuta.

Cizmele cu toc înalt se pot purta de minune cu blugii skinny sau jambierele din lână, dar și cu rochii mini sau midi, care să vă pună în evidență silueta.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

23. Tocuri cu sclipici

Dacă vă doriți să aduceți un strop de strălucire, la propriu, ținutei, cu siguranță nu ar trebui să vă lipsească din garderobă și tocurile cu sclipici. Acest tip de pantofi este realizat din material acoperit cu sclipici, disponibil în majoritatea magazinelor, în diverse culori. Indiferent de locul în care vă aflați, cu siguranță veți capta toată atenția asupra strălucirii acestor tocuri, pline de farmec.

Tocurile cu sclipici se pot purta de minune la rochiile în diverse culori sau chiar ținute monocrome, care să se asorteze cu nuanța tocurilor, în special purtate la petreceri, nunți sau alte astfel de ocazii speciale.

tocuri exemple
Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]

24. Tocuri cu bandă în T

Nu în ultimul rând, pentru a vă distinge cu adevărat prin intermediul tocurilor purtate, puteți alege și o pereche de tocuri cu bandă în T, care dețin o curea așezată pe mijlocul piciorului, în formă de T, care se înfășoară în jurul gleznei, ajungând ulterior până în vârful piciorului. Acest tip de pantofi vă va oferi suportul suplimentar de care aveți nevoie în partea piciorului, devenind extrem de confortabili, de purtat, în special dacă este vorba despre o perioadă mai lungă de timp.

Tocurile cu bandă în T se pot purta de minune cu rochii, costume, perechi de pantaloni, fuste sau alte astfel de ținute casual și formale, atunci când vă doriți să adăugați o eleganță aparte.

Te invitam si maine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.

Diferite tipuri de tocuri[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce trenduri de fuste se poartă în 2024. Mini, midi sau lungă?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies