Doliu în lumea teatrului românesc. Valeria Seciu s-a stins din viață, la vârsta de 83 de ani

Valeria Suciu s-a stins din viață
Valeria Suciu s-a stins din viață

Valeria Seciu s-a stins din viață astăzi, 06.09.2022, din cauza unei boli incurabile. Toți apropiații actriței o regretă și sunt plini de durere, după ce au aflat această veste teribilă.

Valeria Seciu a părăsit această lume la vârsta de 83 de ani. Din păcate, actrița nu a câștigat lupta cu o boală incurabilă, ci anume cancer. Ea a lăsat în urma ei un gol imens, care va rămâne pentru totdeauna pe scena teatrului românesc.

Citeste si: Cum arată Asya din serialul „Infidelul” în costum de baie. La 41 de ani, actrița Cansu Dere are o siluetă demnă de invidiat

Valeria Suciu s-a stins din viață
Valeria Suciu s-a stins din viață [Sursa foto: Wowbiz]

Valeria Seciu s-a stins din viață

Actrița a decedat la vârsta de 83 de ani, iar toate persoanele care au cunoscut- o regretă nespus. A fost o mare stea a actoriei, iar scena teatrului românesc a pierdut-o, din păcate, și pe ea.

„Valeria Seciu (2 august 1939 – 6 septembrie 2022). Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare.

Dumnezeu să o ierte și să o odihnească.”, conform UNITER.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Valeria Seciu se numără printre cele mai strălucite figuri ale teatrului românesc, având o activitate profesională așa cum rar se întâlnește. Rolurile sale au rămas în sufletele tuturor celor care au iubit-o. Actrița este cea care a ridicat Teatrul Levant după Revoluție, fiind una dintre trupele independente prime ale teatrului românesc.

A trăit bune și rele alături de soțul său, Octavian Cotescu, actor, de asemenea.

Valeria Seciu a fost una dintre cele mai mari actrițe ale teatrului românesc, având o activitate profesională foarte rar întâlnită. Rolurile sale au rămas pentru totdeauna în mintea și în sufletul persoanelor care au susținut-o și au iubit-o pentru modul în care juca.

Anunțul decesului actriței a fost făcut și pe pagina oficială a Teatrului Românesc

„Actrita 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐒𝐞𝐜𝐢𝐮, o mare doamna a scenei romanesti, a plecat dintre noi si ne-a lasat mai saraci si mai tristi pentru ca nu am putut sa-i dam inapoi cat ne-a oferit intr-o viata dedicata artei si oamenilor, spectatorilor si telespectatorii sai...Mergi cu ingerii, spirit inalt, suflet mare! Dumnezeu sa te odihneasca si sa iti dea linistea binemeritata!Condoleante familiei si tuturor celor care au iubit-o! ”, este postarea care a apărut pe Facebook „Teatrul Românesc”.

A fost colegă de generaţie cu Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Florina Cercel, Mariana Mihuţ, Rodica Mandache, Virgil Ogăşanu şi Ilinca Tomoroveanu. Actorul şi profesorul ei, Octavian Cotescu, a cerut-o în căsătorie pe fosta studentă, în 1966, după ce actriţa a revenit în Bucureşti de la Cluj, unde jucase doi ani.

Ce a spus marea actriță într-un interviu

Ea a spus că obișnuia foarte mult să meargă la Teatrul Bulandra și așa s-a apropiat de teatru, după ce l-a văzut pe Octavian Cotescu.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

„Obişnuiam să merg foarte des la Teatrul Bulandra.

Acolo l-am văzut prima oara pe Octav, în, cu Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Jules Cazaban. Aşa m-am apropiat de teatru, auzindu-l, văzându-l pe Octavian Cotescu. Era o certitudine pentru mine că voi deveni actriţă. Am dat de foarte multe ori ocol Institutului, fără să bat la uşă. Întâi am dat examen la Istorie. Chiar de două ori. Pe urmă m-a pregătit Liliana Tomescu. A fost o mare îndrăzneală. I-am dat pur şi simplu un telefon. Şi a fost de o mare generozitate. Ea mi-a dat din fiinţa ei ",a spus actriţa într-un interviu.

Valeria Suciu s-a stins din viață
Valeria Suciu s-a stins din viață [Sursa foto: Wowbiz]

 

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

N-o sa-ti vina sa crezi cate animale are Melis Sezen, Derin, din serialul “Infidelul”!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies