Ce sunt, de fapt, alimentele cu calorii negative? Sunt anumite fructe, legume, mirodenii, condimente, care necesita pentru digerarea lor un consum mai mare caloric decat contin ele insele.
De exemplu: 100 grame de ananas inseamna 30 de calorii, dar pentru a fi digerate, organismul nostru consuma 60 calorii. Astfel, la un calcul simplu, avem cu 30 de calorii mai putin. DECI, slabim mancand!
Acest aspect face ca alimentele cu calorii negative sa fie extrem de utile in dietele de slabire, pentru arderea naturala a grasimilor.
In principal, aceste alimente sunt reprezentate de legume si de fructe, in plan secundar aparand si condimente, mirodenii.
Voi exemplifica din fiecare categorie in parte:
- FRUCTE: ananas, mere, pere, grapefruit, lamai, mandarine, portocale, zmeura, capsuni, pepene rosu, pepene galben etc.
- LEGUME: telina, morcovi, broccoli, varza, conopida, spanac, laptuci, sparanghel, sfecla, andive, rosie, castraveti, ardei gras, ceapa, usturoi, ardei iute etc.
- CONDIMENTE: patrunjel, busuioc, cuisoare, salvie
- MIRODENII: menta, cimbru, tarhon, usturoi, leustean, ardei iute etc.