Foarte important este faptul ca aceste alimente nu pot fi consumate oricum si oricand, necesitand si ele un timp de digerare corespunzator.
Ideea este ca nu putem manca non – stop aceste alimente mizand pe faptul ca au calorii negative si vom slabi: programul de masa trebuie respectat, orele dintre mese la fel, combinatiile dintre alimente trebuie sa fie optime. In plus, nu ne putem hrani exclusiv cu fructe si legume.
Aceste alimente cu calorii negative – (legumele) se pot combina cu carne, branza, oua; se pot face diferite supe, ciorbe sau salate.
Fructele sunt subiectul unei alte discutii, in sensul ca ele nu se combina cu altceva ci doar intre ele (Exceptie facand pepenele rosu, care e singurul fruct care nu se combina cu un alt fruct), se consuma pe stomacul gol sau la un interval rezonabil (2 – 4 ore) de la o alta masa.
Daca doriti o scadere ponderala mergand pe principiul alimentelor cu calorii negative, introduceti treptat in meniul dumneavoastra alimentele mai sus amintite. Nu abuzati de cruditati deoarece va pot da neplaceri in sfera digestiva.
Preparati legumele la aburi sau gratar si nu va sfiiti sa adaugati din belsug condimente, mirodenii. In general, incercati sa consumati fructe si legume de sezon, de preferat autohtone (chiar daca nu sunt atat de cosmetizate precum cele de import).
Si nu in ultimul rand, trebuie sa retineti ca este foarte importanta hidratarea: beti minimum 2 litri apa plata/zi (N.B: in acesti 2 litri NU se iau in considerare alte “lichide”: cafea, ceai, supa etc). Nu consumati niciodata apa in timpul mesei sau imediat dupa (lasati sa treaca minim 15 minute dupa ce-am luat masa).
Dr. Vera Daghie – medic nutritionist
Tel: 0760862499