Dulceață de gutui cu nucă, rețeta Annei Lesko. “Eu prefer să le tai cubulețe.”

Dulceață de gutui cu nucă, rețeta Annei Lesko. “Eu prefer să le tai cubulețe.”
Dulceață de gutui cu nucă, rețeta Annei Lesko. “Eu prefer să le tai cubulețe.”

Anna Lesko a pregătit dulceață de gutui cu nucă și a dezvăluit pașii prin care a realizat-o.

Anna Lesko este mereu activă pe canalul de YouTube, acolo unde împarte de fiecare dată numeroase rețete și preparate pentru toți cei care vor să afle secretele din bucătărie. De la mâncarea tradițională zonei din care provine, la deserturi și mic dejun, toate sunt regăsite pe pagina sa, iar de această dată arătat care sunt pașii prin care realizează dulceața de gutui cu nucă.

Dulceață de gutui cu nuci:

  • Rețeta:
  • 5 kg de gutui
  • 200 grame de nuci
  • 1 kg de zahar
  • 3- 4 lămâi

Cum pregătește Anna Lesko dulceața de gutui

Citește și: Dulceață de căpșuni, rețeta delicioasă a Annei Lesko. „Propun să renunțăm la cantitatea asta foarte mare de zahăr.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Rețeta de dulceață de caise, migdale și lămâie a Annei Lesko! „În timp ce fierb caisele, decojim migdalele. Le-am lăsat cam o jumătate de oră în apă fierbinte și se decojesc minunat.”

Anna Lesko   are nevoie de doar patru ingrediente, astfel că începe prin a tăia gutuile cubulețe, peste care adăugăm lămâia tăiată și ea cubulețe, pune zahărul și nuca.

Lasă la fiert, între timp pune și borcanele la sterilizat, iar după ce dulceața este gata, împarte în borcane în mod egal, le întoarce și le lasă acoperite timp de trei zile. Este perfectă pentru a fi servită cu pâine prăjită, cu unt, peste care adăugați după gust o linguriță de dulceață, iar lângă puteți savura dintr-o cană de ceai.  “Vă propun să facem dulceață de gutui.
Am nevoie de lămâie, de nucă, de zahăr și de gutui. Haideți să vedeți exact cum se prepară. Spălăm bine gutuile. Eu prefer să le tai cubulețe, știu că unele gospodine preferă să le taie feliuțe. Dar mie mi se pare că atunci când sunt tăiate cubulețe, se consumă mai ușor. Pun zahăr peste ele și le lăsăm câteva ore. Punem lămâile cubulețe, am adăugat și nucă. Așa trebuie să vă iasă dulceața, să aibă această consistență.
Borcanele au fost sterilizate, dulceața frige. Încercăm să punem în egală măsură. Capacele sunt sterilizate, întoarcem borcanele. Așadar borcănașele sunt pline, le-am întors cu gura în jos, le acoperit să stea trei zile. Așa arată dulceața mea de gutui, care conține nucă, lămâie și zahăr. O bucățică de pâine cu unt și o cană cu ceai.”,
a povestit Anna Lesko.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Rețeta de dulceață de caise, migdale și lămâie a Annei Lesko! „În timp ce fierb caisele, decojim migdalele. Le-am lăsat cam o jumătate de oră în apă fierbinte și se decojesc minunat.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

De ce a vrut Tora Vasilescu să renunțe la actorie: "A fost ca o predestinare"

VIDEO Astăzi 09.09.2024, în noul episod din serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat de la ora 20:00, la Kanal D Oğulcan, în fața unei situații teribile

Suspans și emoții în Gala eliminatorie din 8 septembrie 2024! Cine a părăsit Casa iubirii? Andreea Mantea a făcut anunțul uluitor

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies