Află din rândurile următoare cum prepară Anna Lesko rețeta sa de dulceață din caise, migdale și lămâie.
Anna Lesko, pe lângă preparatele sale gustoase pe care le pregătește cu drag pentru familia sa, se pare că este extrem de iscusită în bucătărie și îi place să pregătească și dulceață naturală. Astfel, de data aceasta, artista a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online rețeta sa pentru dulceața de caise, migdale și lămâie. Este o rețetă rapidă și ușor de preparat.
Rețeta de dulceață de caise, migdale și lămâie a Annei Lesko
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- 5 kg de caise;
- 3 kg de zahăr;
- 300 de grame de migdale;
- 8 lămâi.
Mod de preparare:
Anna Lesko a explicat modul de preparare al rețetei.
„ Vă propun să facem astăzi dulceață de caise, cu migdale și cu lămâie. În momentul de față lucrurile se desfășoară în felul următor: scoatem sâmburii. Apoi, aici avem deja 2 kg de caise peste care am venit cu zahăr. Efectiv le-am îngropat în zahăr. Peste 2 kg am pus un kg și jumătate de zahăr. Le lăsăm așa. La un moment dat se lasă o zeamă, un suc și la scurt timp le punem pe foc. În timp ce fierb caisele, decojim migdalele. Le-am lăsat cam o jumătate de oră în apă fierbinte și se decojesc minunat de repede. Îndepărtăm și spuma. ”, a spus artista pe YouTube.
Ulterior, Anna Lesko a tocat lămâia, pe care a pus-o la fiert peste caise. Mai mult decât atât, în compoziție, la fiert, a adăugat și migdalele. De asemenea, a pus borcanele la sterilizat la cuptor.
„ Totul frige.