Shaorma de pui cu diverse legume. Savoarea autentică a shaormei se îmbină perfect cu prospețimea legumelor!

Shaorma de pui cu diverse legume. Savoarea autentică a shaormei se îmbină perfect cu prospețimea legumelor!
Shaorma de pui cu diverse legume. Savoarea autentică a shaormei se îmbină perfect cu prospețimea legumelor!

Shaorma de pui cu diverse legume se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de shaorma de pui cu diverse legume.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă shaorma de pui cu diverse legume, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Shaorma de pui cu diverse legume

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Mini brioșe cu fulgi de ciocolată. Experimentează o explozie de arome și texturi!

Citește și: Paste fusilli cu sos alb și ciuperci. Alege să le împarți cu cei dragi ție!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rețeta este pentru 6 persoane

Ingrediente

Ingrediente lipie

  • 500 g de faina
  • 300 ml de apa
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurița de sare

Ingrediente shaorma

  • 300 g varză
  • 350 g piept de pui
  • 2 roșii
  • 3 castraveți murați sau proaspeți
  • 300 g cartofi prăjiți
  • 200 g sos pentru shaorma sau oricare doriți
  • 6 lipii
  • 2 cepe roșii

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare,

este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Mod de preparare

  1. Pentru început, pregătește aluatul pentru lipii. Într-un castron mare, pune 500 de grame de făină și adaugă în mijlocul ei o adâncitură. Toarnă încet 300 de mililitri de apă caldă și adaugă 3 linguri de ulei și o linguriță de sare.

    Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

    Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  2. Cu mâinile curate sau cu ajutorul unei spatule, amestecă treptat ingredientele din mijloc către margini până când se formează un aluat omogen și elastic.

    Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puțină făină, iar dacă este prea uscat, adaugă puțină apă. Când aluatul este gata, formează o minge din el și acoperă castronul cu un prosop curat. Lasă aluatul să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute sau până când își dublează volumul. După ce aluatul a crescut, împarte-l în 8-10 bucăți egale, în funcție de cât de mari vrei să fie lipiile tale.

  3. Modelați fiecare bucată într-o bilă și apoi întindeți-o cu un sucitor pe o suprafață ușor presărată cu făină, până obții o lipie subțire, de aproximativ 0,5 cm grosime. Încălzește o tigaie mare sau o plită la foc mediu și coace fiecare lipie pentru aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte sau până când încep să apară bășicile pe suprafața lipiei și devin ușor aurii. Când sunt gata, scoate-le din tigaie și acoperă-le cu un prosop curat pentru a păstra căldura și pentru a menține prospețimea.

  4. Pentru început, pregătește legumele pentru shaorma. Taie 300 de grame de varză, 2 roșii, 3 castraveți murați sau proaspeți și 2 cepe roșii în felii subțiri sau în cubulețe, în funcție de preferințe. Pune-le deoparte pentru a fi pregătite pentru umplutură. Acum, pregătește carnea de pui. Taie 350 de grame de piept de pui în fâșii subțiri sau cuburi și condimentează-le după gust cu sare, piper sau orice alte condimente preferate pentru shaorma.

  5. Încălzește o tigaie sau o tigaie grill la foc mediu și adaugă fâșiile de pui condimentate. Gătiți-le până când sunt rumenite și gătite complet, timp de aproximativ 5-7 minute, amestecând din când în când pentru a se găti uniform. Când sunt gata, scoate-le din tigaie și pune-le deoparte. În aceeași tigaie, adaugă feliile de ceapă roșie și călește-le până devin moi și încep să se caramelizeze, timp de aproximativ 5-7 minute.

  6. În acest moment, poți încălzi lipiile pentru shaorma. Poți să le încălzești rapid într-o tigaie sau pe o plită pentru a le face mai pufoase și mai gustoase. Când toate componentele sunt gata, asamblează shaorma. În fiecare lipie, așează un strat de varză, apoi adaugă fâșiile de pui, ceapa călită, roșiile și castraveții. Poți adăuga, de asemenea, cartofi prăjiți, sos pentru shaorma sau orice alte ingrediente preferate. Răsucește lipiile strâns și înfășoară-le în hârtie de copt sau folie de aluminiu pentru a le ține strânse și pentru a le face mai ușor de mâncat. Servește shaorma de pui cu diverse legume caldă și savurează-o imediat, alături de un sos preferat și o salată proaspătă. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Prajitura de Lămâie: O Variantă Ușoară pentru Dieta Ta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies