Mini brioșele cu fulgi de ciocolată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini brioșe cu fulgi de ciocolată.
Rețetă de Mini brioșe cu fulgi de ciocolată
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Pandișpan delicios cu căpșuni și bezea. De ce ai nevoie pentru o prăjitură rapidă și gustoasă
Timp de preparare- o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 100 g de unt la temperatura camerei
- 100 g de zahăr
- 2 ouă
- 100 g de făină
- 3 linguri de pudră de cacao
- 100 g de fulgi de ciocolată
- 1 lingură de Amaretto
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
-
Pentru început, preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de muffin-uri, pe care o poți tapeta cu hârtie de copt sau ungi cu unt și presari cu puțină
Citește și: La ce oră se închid secțiile de votare la prezidențiale 2024?- stirilekanald.ro
-
Într-un castron mare, amestecă 100 de grame de unt la temperatura camerei cu 100 de grame de zahăr până obții o compoziție cremoasă și omogenă.
-
În alt castron, cerni 100 de grame de făină albă și 3 linguri de cacao pentru a îndepărta eventualele cocoloașe și pentru a aerisi ingredientele.
Adaugă treptat amestecul de făină și cacao în amestecul de unt, zahăr și ouă, amestecând continuu până când obții un aluat omogen și fără cocoloașe. Acum este momentul să adaugi 100 de grame de fulgi de ciocolată și o lingură de Amaretto în aluatul pentru brioșe și amestecă ușor pentru a le încorpora uniform. -
Toarnă aluatul în formele de muffin-uri pregătite, umplându-le aproximativ până la trei sferturi pentru a permite loc pentru creșterea în cuptor. Pune tava cu brioșele în cuptorul preîncălzit și coace-le timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când trece testul scobitorii (o scobitoare introdusă în mijlocul unei brioșe trebuie să iasă curată). După ce s-au copt, scoate brioșele din cuptor și lasă-le să se răcească în tavă timp de câteva minute înainte de a le transfera pe un grătar pentru a se răci complet.
-
Servește brioșele cu fulgi de ciocolată și Amaretto alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Poți să le păstrezi într-un recipient ermetic timp de câteva zile pentru a le menține prospețimea. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.