Echilibrul perfect: Cum să simplifici viața de mamă în 5 moduri eficiente

cum sa simplifici viata de mama
Cum să simplifici viața de mamă în 5 moduri eficiente

În unele momente, putem simți nevoia de mai multă organizare în viața noastră, în special atunci când suntem mame. Însă știați cum o puteți obține?

Aflați din rândurile următoare, care sunt doar câteva din modalitățile pe care le puteți lua în calcul, pentru a vă asigura că vă simplificați viața frumoasă de mămică.

 

5 moduri de a-ți simplifica viața de mamă

1. Planifică din timp, stresează-te mai puțin

  • A avea un planificator vă va ajuta să rămâneți concentrat și organizat. Pentru a vă planifica zilele, săptămânile, lunile și anul, utilizați un planificator. Scrieți o listă de lucruri pe care trebuie să le faceți în fiecare zi. Decide-ți obiectivele și stabilește primele trei lucruri pe care trebuie să le faci într-o zi. Pe tot parcursul anului, un planificator bine conceput vă poate ajuta să fiți organizat și motivat!
  • Stabiliți un program pe care îl puteți împărtăși cu partenerul. Un calendar pe perete în bucătărie poate fi utilizat pentru a nota întâlnirile, activitățile, evenimentele de familie sau orice altceva este necesar. Acest sistem de calendar de familie vă ajută să vă planificați activitățile într-un loc comun pe care amândoi îl puteți vedea.
  • Asigurați-vă că urmăriți cheltuielile și stabiliți un buget lunar.
  • Chiar și pentru o vacanță, pregătește-te. Când planificați o călătorie cu mult timp înainte, puteți economisi bani. Începeți să contribuiți la un fond de vacanță pentru a reduce stresul financiar atunci când este timpul pentru o vacanță.
  • Scrierea obiectivelor vă menține motivat și concentrat.

Citește și: Cum să-ți pensezi sprâncenele acasă, fără durere

echilibrul in viata de mama
Cum să simplifici viața de mamă în 5 moduri eficiente[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care sunt cele mai bune mere pentru plăcintă. Soiurile care se potrivesc perfect la acest desert

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

2. Curățați regulat

  • In fiecare dimineață, faceți patul.
  • Șterge blatul de baie în fiecare zi.
  • Curăță pe măsură ce mergi.
  • Ocupați-vă imediat de hârtii și sortați corespondența odată ce ați ajuns acasă. Mesajele care nu sunt necesare ar trebui să fie trimise la coșul de reciclare.
  • După cină, ștergeți blatul bucătăriei și chiuveta. Nu există vase în chiuvetă. După ce ați mâncat, spălați întotdeauna vasele sau puneți-le imediat în mașina de spălat vase.
  • Petrece zece minute pe zi pentru a organiza casa și a pune lucrurile deoparte.

cum sa iti organizezi viata de mama
Cum să simplifici viața de mamă în 5 moduri eficiente[Sursa foto: freepik]

3. Planificarea meselor

O cină gătită acasă este singura opțiune dacă doriți să aveți un regim alimentar echilibrat și sănătos. Este necesară o listă principală a rețetelor preferate ale familiei, care se schimbă în fiecare săptămână și este ușor de preparat. Astfel, luni se prăjește carne de vită cu legume, marți se prăjește pui într-o tigaie, miercuri se prăjește file de somon cu legume, joi se prăjește pui Teriyaki și vineri se prăjesc creveți cu legume.

Aproape în fiecare zi păstrăm câteva ingrediente versatile, cum ar fi orezul, pâinea, tăițeii, ouăle și pastele, precum și orez.

viata de mama
Cum să simplifici viața de mamă în 5 moduri eficiente[Sursa foto: freepik]

4. Loturi de sarcini

Trimiterea sarcinii este o chestiune de timp pe care fiecare mamă ar trebui să o facă. Vă puteți economisi timp, bani și energie lucrând astfel. Veți fi mai productiv, mai concentrat și mai puțin distras dacă stabiliți un timp pentru a face o listă de sarcini similare:

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • În timp ce pregătești cina pentru mâine, pregătește prânzul pentru a doua zi.
  • Carnea de vită tocata în vrac trebuie pusa într-un singur lot, apoi trebuie împărțită în mai multe pungi. Du-le la congelator și le poți găti oricând vrei.
  • A acorda un interval de timp pentru a citi și a răspunde la e-mailuri într-o singură întâlnire.
  • Gândește-te la idei, ascultă podcast-uri și curățați frecvent.

cum sa te organizezi mai bine
Cum să simplifici viața de mamă în 5 moduri eficiente[Sursa foto: freepik]

5. Folosește timpul cu înțelepciune

Limitele de timp pentru activitățile distractive ar trebui să fie stabilite. Veți fi mai productivi dacă petreceți mai puțin timp pe rețelele sociale. Trebuie să fii mai atent la cât timp petreceți în fiecare zi în aceste activități dacă doriți să vă ușureze viața de mamă. Rezervați timp pentru sarcini importante și planificați-vă ziua. Întotdeauna trebuie să încerci să-ți folosești timpul cât mai bine posibil.

Nu acceptați apeluri când lucrați de acasă. Telefonul mobil intră în modul silențios și toate apelurile ajung direct la mesageria vocală. Trebuie să elimini orice distragere și să te concentrezi complet pe muncă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Cum să simplifici viața de mamă în 5 moduri eficiente[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Care sunt cele mai bune mere pentru plăcintă. Soiurile care se potrivesc perfect la acest desert

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies