Eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră. Secretul constă în schimbarea temperaturii de la cuptor!

retete de gustare

Eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră

Eclerele cu glazură de ciocolată albă și neagră se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Curcubeu de Macarons. Jocul de culori și gust te va surprinde mai mult decât crezi!

Eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta Gabrielei Cristea de coaste de berbecuț cu salată colorată dulce! Cum pregătește prezentatoarea TV friptura de berbecuț, astfel încât să nu se întărească?

Timp de preparare – o ora

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

ingrediente pentru eclere

  • 100 ml de lapte
  • 100 ml de apă
  • 100 g de unt
  • Sare
  • o linguriță de zahăr
  • 150 g de făină
  • 4 ouă

ingrediente pentru cremă

  • 450 g de mascarpone
  • 200 ml de smântână pentru frișcă
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 3 linguri de pastă de migdale, opțional
  • 100 g de ciocolată albă

ingrediente pentru glazură

  • 100 g de ciocolată albă
  • 100 g de ciocolată neagră

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă

vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

eclere cu ciocolata neagra
Eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea eclerelor. Așadar, vom mai avea nevoie de o altă dimensiune mai mare în care vom adăuga apa, laptele, zahărul, un praf de sare după gust, dar și untul. Oala se va pune pe aragaz la foc mic și așteptăm ca untul să se topească complet. Abia apoi dăm focul la maxim în momentul în care ajunge să dea în clocot, iar în acel moment vom lua oala de pe foc și vom adăuga toată făina deodată, amestecând rapid pentru a încorpora făina. Imediat apoi, reducem focul la mic și punem oala pe aragaz pentru a mai găti aluatul până când vom observa că deasupra se lasă o peliculă subțire.
  • Imediat apoi vom lua oala de pe foc și vom transfera aluatul într-un bol de dimensiuni mai mari pentru a îl lăsa să se răcească timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom începe să încorporăm ouăle noastre treptat, amestecând cu ajutorul unui mixer după fiecare ou adăugat pentru a se încorpora cu succes.

eclere cu ciocolata alba
Eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de un poș, pentru a începe să formam eclerele noastre. Vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari dreptunghiulară, pe care vom așeza hârtie de copt și vom începe să formăm eclerele cu ajutorul poșului, lăsând puțin spațiu între ele. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de aproximativ 30 de minute, iar după acest interval de timp temperatura scade la 150°C și mai lăsăm tava în cuptor timp de aproximativ 25 de minute, până când acestea sunt rumenite.
  • Acum ne vom ocupa și de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga smântâna pentru frișcă, cu o lingură de zahăr pudră și amestecăm cu mixerul până când vom obține o textură fermă. După acest pas, vom pune bolul la rece la frigider.
  • Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari amesteca brânza mascarpone cu restul de zahăr pudră, dar și cu pasta de migdale, în cazul în care ați ales să o adăugați, dar și cu ciocolata albă pe care am topit-o în prealabil. Amestecăm toate ingredientele împreună pentru a se omogeniza. Imediat apoi, scoatem și amestecul de zahăr și smântână pentru frișcă din frigider și îl încorporăm în această compoziție. Ulterior crema se va așeza într-un poș și ne putem ocupa de asamblarea desertului.

retete pentru desert
Eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră[Sursa foto: freepik]

  • Înainte de a face acest lucru, putem prepara și glazura, ceea ce înseamnă că în 2 boluri separate vom adăuga ciocolata albă și ciocolata neagră și le vom introduce în cuptorul cu microunde pentru ca aceasta să se topească complet.
  • Începem să tăiem cojile de eclere într-o parte și să le umplem cu crema pe care am preparat-o, iar ulterior deasupra să așezăm și glazura noastră de ciocolată albă și ciocolată neagră. Procesul se repetă până când toate eclerele sunt gata.
  • După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Rețeta Gabrielei Cristea de coaste de berbecuț cu salată colorată dulce! Cum pregătește prezentatoarea TV friptura de berbecuț, astfel încât să nu se întărească

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies