Eclerele cu glazură de ciocolată albă și neagră se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră.
Rețetă de Eclere cu glazură de ciocolată albă și neagră
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Curcubeu de Macarons. Jocul de culori și gust te va surprinde mai mult decât crezi!
Timp de preparare – o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
ingrediente pentru eclere
- 100 ml de lapte
- 100 ml de apă
- 100 g de unt
- Sare
- o linguriță de zahăr
- 150 g de făină
- 4 ouă
ingrediente pentru cremă
- 450 g de mascarpone
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 5 linguri de zahăr pudră
- 3 linguri de pastă de migdale, opțional
- 100 g de ciocolată albă
ingrediente pentru glazură
- 100 g de ciocolată albă
- 100 g de ciocolată neagră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea eclerelor. Așadar, vom mai avea nevoie de o altă dimensiune mai mare în care vom adăuga apa, laptele, zahărul, un praf de sare după gust, dar și untul. Oala se va pune pe aragaz la foc mic și așteptăm ca untul să se topească complet. Abia apoi dăm focul la maxim în momentul în care ajunge să dea în clocot, iar în acel moment vom lua oala de pe foc și vom adăuga toată făina deodată, amestecând rapid pentru a încorpora făina. Imediat apoi, reducem focul la mic și punem oala pe aragaz pentru a mai găti aluatul până când vom observa că deasupra se lasă o peliculă subțire.
- Imediat apoi vom lua oala de pe foc și vom transfera aluatul într-un bol de dimensiuni mai mari pentru a îl lăsa să se răcească timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom începe să încorporăm ouăle noastre treptat, amestecând cu ajutorul unui mixer după fiecare ou adăugat pentru a se încorpora cu succes.
- Acum vom avea nevoie de un poș, pentru a începe să formam eclerele noastre. Vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari dreptunghiulară, pe care vom așeza hârtie de copt și vom începe să formăm eclerele cu ajutorul poșului, lăsând puțin spațiu între ele. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de aproximativ 30 de minute, iar după acest interval de timp temperatura scade la 150°C și mai lăsăm tava în cuptor timp de aproximativ 25 de minute, până când acestea sunt rumenite.
- Acum ne vom ocupa și de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga smântâna pentru frișcă, cu o lingură de zahăr pudră și amestecăm cu mixerul până când vom obține o textură fermă. După acest pas, vom pune bolul la rece la frigider.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari amesteca brânza mascarpone cu restul de zahăr pudră, dar și cu pasta de migdale, în cazul în care ați ales să o adăugați, dar și cu ciocolata albă pe care am topit-o în prealabil. Amestecăm toate ingredientele împreună pentru a se omogeniza. Imediat apoi, scoatem și amestecul de zahăr și smântână pentru frișcă din frigider și îl încorporăm în această compoziție. Ulterior crema se va așeza într-un poș și ne putem ocupa de asamblarea desertului.
- Înainte de a face acest lucru, putem prepara și glazura, ceea ce înseamnă că în 2 boluri separate vom adăuga ciocolata albă și ciocolata neagră și le vom introduce în cuptorul cu microunde pentru ca aceasta să se topească complet.
- Începem să tăiem cojile de eclere într-o parte și să le umplem cu crema pe care am preparat-o, iar ulterior deasupra să așezăm și glazura noastră de ciocolată albă și ciocolată neagră. Procesul se repetă până când toate eclerele sunt gata.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.