Curcubeu de Macarons. Jocul de culori și gust te va surprinde mai mult decât crezi!

retete de gustare

Curcubeu de Macarons

Macarons se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de macarons.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase macarons, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Macarons

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură. Puțin spus... pufos!

Curcubeu de Macarons[Sursa foto: freepik]

Citește și: Supa cremă de dovleac cu lapte de cocos a lui chef Sorin Bontea. „Miroase foarte bine, foarte gustoasă, iar la consistență, impecabilă.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Curcubeu de Macarons[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 200 g de zahăr pudră+ 100 g de zahăr pudră
  • 150 g de migdale măcinate
  • 4 albușuri de ou
  • o esență de vanilie
  • Colorant alimentar, diverse nuanțe

Curcubeu de Macarons[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru umplutură

  • 200 g de unt
  • 100 g de zahăr pudră
  • 3 linguri de cacao

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate  de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

macarons cu crema
Curcubeu de Macarons[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 160°C, iar tot acum să pregătim și tava noastră de cuptor, vom avea nevoie de una dreptunghiulară de dimensiuni mai mari, pe care vom așeza hârtie de copt.
  • Acum că ne-am asigurat de preîncălzirea cuptorului și pregătirea tăvii pentru coacere, ne vom ocupa de prepararea desertului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga zahărul pudră, cele 200 g, iar ulterior și migdalele noastre, le amestecăm puțin iar ulterior le vom transfera într-un blender și îl vom pornii până când acestea sunt bine combinate. După ce am făcut și acest pas, vom cerne conținutul într-un bol de dimensiuni mai mari.
  • Separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga albușurile de ou, alături de un praf de sare după gust, pentru ca ulterior să le amestecăm cu ajutorul unui mixer până când vom obține o textură spumoasă, care nu se desprinde de bol. Apoi treptat vom adăuga și zahărul pudră, cele 100 g, până când vom obține o consistență mai groasă, iar la final adăugăm și esența de vanilie și mai amestecăm puțin.

macarons
Curcubeu de Macarons[Sursa foto: freepik]

  • Acum a venit momentul să adăugăm și jumătate din amestecul de migdale și zahăr pudră, în cel din albușuri din bol, amestec pe care îl vom mixa foarte bine pentru ca toate ingredientele să se încorporeze. Cealaltă jumătate rămasă din amestecul de migdale și zahăr pudră, îl vom adăuga și pe el însă de această dată vom amesteca cu ajutorul unei spatule. La final, vom separa cantitatea de aluat în câteva porțiuni, pe care ulterior le vom pune în boluri separate, pentru a adăuga în fiecare colorantul alimentar dorit, astfel încât la final să obținem macarons diferit colorați.
  • Aluatul obținut se va turna într-o pungă de cofetărie, rând pe rând, și vom începe să formăm discurile noastre pentru macarons, direct pe foaia de copt din tavă. Imediat ce am făcut și acest lucru vom lăsa tava deoparte la temperatura camerei timp de aproximativ 15 minute, iar ulterior aceasta se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 160°C timp de aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa desertul să se răcească.

retete pentru desert
Curcubeu de Macarons[Sursa foto: freepik]

  • In acest timp ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mare în care să adăugăm untul pe care îl vom mixa foarte bine adăugând treptat și zahărul pudră, dar și pudra de cacao, până când vom obține o textură cremoasă. Umplutura se va așeza apoi într-un poș.
  • La final, tot ce trebuie să facem este să așezăm pe un platou de dimensiuni mai mari primele părți de macarons, pe care le vom umple apoi cu crema obținută, iar deasupra vom așeza și a 2-a parte de macarons. Procesul se repetă până când tot desertul este gata.
  • După acest pas rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Curcubeu de Macarons[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies