Macarons se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de macarons.
Rețetă de Macarons
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură. Puțin spus... pufos!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 200 g de zahăr pudră+ 100 g de zahăr pudră
- 150 g de migdale măcinate
- 4 albușuri de ou
- o esență de vanilie
- Colorant alimentar, diverse nuanțe
ingrediente pentru umplutură
- 200 g de unt
- 100 g de zahăr pudră
- 3 linguri de cacao
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 160°C, iar tot acum să pregătim și tava noastră de cuptor, vom avea nevoie de una dreptunghiulară de dimensiuni mai mari, pe care vom așeza hârtie de copt.
- Acum că ne-am asigurat de preîncălzirea cuptorului și pregătirea tăvii pentru coacere, ne vom ocupa de prepararea desertului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga zahărul pudră, cele 200 g, iar ulterior și migdalele noastre, le amestecăm puțin iar ulterior le vom transfera într-un blender și îl vom pornii până când acestea sunt bine combinate. După ce am făcut și acest pas, vom cerne conținutul într-un bol de dimensiuni mai mari.
- Separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga albușurile de ou, alături de un praf de sare după gust, pentru ca ulterior să le amestecăm cu ajutorul unui mixer până când vom obține o textură spumoasă, care nu se desprinde de bol. Apoi treptat vom adăuga și zahărul pudră, cele 100 g, până când vom obține o consistență mai groasă, iar la final adăugăm și esența de vanilie și mai amestecăm puțin.
- Acum a venit momentul să adăugăm și jumătate din amestecul de migdale și zahăr pudră, în cel din albușuri din bol, amestec pe care îl vom mixa foarte bine pentru ca toate ingredientele să se încorporeze. Cealaltă jumătate rămasă din amestecul de migdale și zahăr pudră, îl vom adăuga și pe el însă de această dată vom amesteca cu ajutorul unei spatule. La final, vom separa cantitatea de aluat în câteva porțiuni, pe care ulterior le vom pune în boluri separate, pentru a adăuga în fiecare colorantul alimentar dorit, astfel încât la final să obținem macarons diferit colorați.
- Aluatul obținut se va turna într-o pungă de cofetărie, rând pe rând, și vom începe să formăm discurile noastre pentru macarons, direct pe foaia de copt din tavă. Imediat ce am făcut și acest lucru vom lăsa tava deoparte la temperatura camerei timp de aproximativ 15 minute, iar ulterior aceasta se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 160°C timp de aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa desertul să se răcească.
- In acest timp ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mare în care să adăugăm untul pe care îl vom mixa foarte bine adăugând treptat și zahărul pudră, dar și pudra de cacao, până când vom obține o textură cremoasă. Umplutura se va așeza apoi într-un poș.
- La final, tot ce trebuie să facem este să așezăm pe un platou de dimensiuni mai mari primele părți de macarons, pe care le vom umple apoi cu crema obținută, iar deasupra vom așeza și a 2-a parte de macarons. Procesul se repetă până când tot desertul este gata.
- După acest pas rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.