Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură. Puțin spus... pufos!

retete de gustare

Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură

Pandișpanul cu frișcă și bucăți de zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră

Citește și: Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”

Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta cornulețelor cu nucă a Ginei Bradea. Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru 100 de cornulețe

Timp de preparare- o oră

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

ingrediente pentru pandișpan

  • 7 ouă
  • 300 g de zahăr
  • 20 g de făină

ingrediente pentru frișcă

  • 450 g de smântână pentru frișcă
  • 30 g de zahăr pudră
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • o esență de vanilie

Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru decor

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • zmeură proaspătă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

pandispan cu frisca
Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea pandișpanului. Așadar, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni mai mari, pentru a separa albușurile de gălbenușurile de ou.
  • In bolul în care am adăugat gălbenușurile, vom adăuga jumătate din cantitatea de zahăr vom amesteca bine cu ajutorul unui tel, pentru ca toate ingredientele să fie încorporate. Pentru a ne asigura că zahărul se va dizolva puțin, vom utiliza la final și un mixer, până când vom obține o textură deschisă la culoare.
  • In bolul în care se află albușurile, vom adăuga un praf de sare, după gust, iar de această dată cu ajutorul unui mixer direct, vom amesteca albușurile noastre până când vom obține o textură spumoasă și tare, care nu se dezlipește de bol. Imediat apoi, vom adăuga aici și cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr și vom continua să mixăm până când acesta se va dizolva, iar spuma va deveni ușor lucioasă.

pandispan
Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură[Sursa foto: freepik]

  • Acum a venit momentul să înglobăm cele 2 compoziții, și vom începe prin adăugat compoziția de albușuri spumă, peste cea de gălbenușuri deschisă la culoare și vom amesteca ușor, de această dată cu ajutorul unei spatule, până când vom obține o compoziție omogenă. La final mai mixăm puțin.
  • Nu în ultimul rând, trebuie să adăugăm și făina în acest amestec, imediat după ce am cernut o, în prealabil, treptat și continuăm să amestecăm ușor tot cu o spatulă, iar după ce întreaga compoziție de făină a fost adăugată, vom mai amesteca încă puțin cu mixerul pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze.
  • Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, rotundă cu pereții detașabili, în care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior vom turna și compoziția noastră de pandișpan, pe care o vom nivela cu ajutorul unei spatule egală pe întreaga sa suprafață.

retete pentru desert
Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură[Sursa foto: freepik]

  • Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180°C și introducem tava în cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau până când observăm că pandișpanul devine auriu. după interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pandișpanul din tavă și îl vom lăsa să se răcească puțin.
  • In acest timp, vom prepara și frișca. Așadar, tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mari în care să adăugăm smântâna pentru frișcă, pe care o vom amesteca cu ajutorul unui mixer, iar în momentul în care textura devine mai compactată, vom începe să adăugăm treptat și zahărul pudră, pliculețul de zahăr vanilat, dar și esența de vanilie. Mixăm timp de aproximativ 10 minute, iar frișca este gata.
  • Acum tot ce trebuie să facem este să așezăm frișca într-un poș, și să punem deasupra pandișpanului frișcă după preferințe, iar deasupra câteva bucățele de zmeură proaspătă. Rețeta de astăzi este gata de servit imediat apoi. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Supa cremă de dovleac cu lapte de cocos a lui chef Sorin Bontea. „Miroase foarte bine, foarte gustoasă, iar la consistență, impecabilă.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies