Pandișpanul cu frișcă și bucăți de zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură.
Rețetă de Pandișpan cu frișcă și bucăți de zmeură
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Citește și: Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”
Timp de preparare- o oră
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
ingrediente pentru pandișpan
- 7 ouă
- 300 g de zahăr
- 20 g de făină
ingrediente pentru frișcă
- 450 g de smântână pentru frișcă
- 30 g de zahăr pudră
- un pliculeț de zahăr vanilat
- o esență de vanilie
ingrediente pentru decor
- zmeură proaspătă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea pandișpanului. Așadar, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni mai mari, pentru a separa albușurile de gălbenușurile de ou.
- In bolul în care am adăugat gălbenușurile, vom adăuga jumătate din cantitatea de zahăr vom amesteca bine cu ajutorul unui tel, pentru ca toate ingredientele să fie încorporate. Pentru a ne asigura că zahărul se va dizolva puțin, vom utiliza la final și un mixer, până când vom obține o textură deschisă la culoare.
- In bolul în care se află albușurile, vom adăuga un praf de sare, după gust, iar de această dată cu ajutorul unui mixer direct, vom amesteca albușurile noastre până când vom obține o textură spumoasă și tare, care nu se dezlipește de bol. Imediat apoi, vom adăuga aici și cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr și vom continua să mixăm până când acesta se va dizolva, iar spuma va deveni ușor lucioasă.
- Acum a venit momentul să înglobăm cele 2 compoziții, și vom începe prin adăugat compoziția de albușuri spumă, peste cea de gălbenușuri deschisă la culoare și vom amesteca ușor, de această dată cu ajutorul unei spatule, până când vom obține o compoziție omogenă. La final mai mixăm puțin.
- Nu în ultimul rând, trebuie să adăugăm și făina în acest amestec, imediat după ce am cernut o, în prealabil, treptat și continuăm să amestecăm ușor tot cu o spatulă, iar după ce întreaga compoziție de făină a fost adăugată, vom mai amesteca încă puțin cu mixerul pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, rotundă cu pereții detașabili, în care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior vom turna și compoziția noastră de pandișpan, pe care o vom nivela cu ajutorul unei spatule egală pe întreaga sa suprafață.
- Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180°C și introducem tava în cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau până când observăm că pandișpanul devine auriu. după interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pandișpanul din tavă și îl vom lăsa să se răcească puțin.
- In acest timp, vom prepara și frișca. Așadar, tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mari în care să adăugăm smântâna pentru frișcă, pe care o vom amesteca cu ajutorul unui mixer, iar în momentul în care textura devine mai compactată, vom începe să adăugăm treptat și zahărul pudră, pliculețul de zahăr vanilat, dar și esența de vanilie. Mixăm timp de aproximativ 10 minute, iar frișca este gata.
- Acum tot ce trebuie să facem este să așezăm frișca într-un poș, și să punem deasupra pandișpanului frișcă după preferințe, iar deasupra câteva bucățele de zmeură proaspătă. Rețeta de astăzi este gata de servit imediat apoi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.