EDITORIAL: Să nu uităm să rămânem copii! La mulți ani, copii, la mulți ani, copilărie! Dragă, copil! Dragă, copilărie!

EDITORIAL: Să nu uităm să rămânem copii! La mulți ani, copii, la mulți ani, copilărie!  Dragă, copil! Dragă, copilărie!
Ilinca Vandici și Zian

Astăzi, într-o lume grăbită și plină de provocări, aș vrea să ne oprim pentru o clipă și să ne amintim de acele zile fericite ale copilăriei.

Ziua Copilului nu este doar un prilej de a sărbători micuții din viețile noastre, ci și de a ne reconecta cu acea parte din noi care încă râde necontrolat, care vede magia în fiecare colț și care se bucură de lucrurile simple.

Cum aș descrie, pe scurt, copilăria? Perioada acea magică în care totul era posibil, în care credeai, în naivitatea anilor si inocența copilăriei, ca poți face orice, că îti reuseste orice îti propui.

Si bucuria era pe masură! Este un timp al visurilor îndrăznețe, al prieteniilor sincere și al descoperirii lumii prin ochi curioși și plini de uimire. Însă, odata ajunsi la maturitate, în calitate de adulți, de cele mai multe ori ne pierdem în rutina zilnică și uităm de acele momente pline de bucurie pură și inocență.

Citește și: EDITORIAL: Moda, o întoarcere continuă în timp

Ilinca Vandici și Zian[Sursa foto: Instagram]

Citește și: EDITORIAL: Sportul, o necesitate

Dar haideti sa facem mai des acest exercitiu, as putea spune; să ne luăm un mic răgaz zilnic, să ne amintim de acele zile în care ne jucam până la apusul soarelui, când fiecare nor avea o formă de poveste, iar fiecare frunză căzută era un mic univers. Să ne amintim de râsetele ce răsunau în parc, de genunchii juliți care nu ne opreau din explorări și de serile când adormeam ascultând povești fantastice.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cred că este important pentru noi, ca indivizi, să ne păstrăm vie acea parte din noi care știe să viseze și să se bucure fără restricții. Copiii ne învață zilnic lecții prețioase despre curaj, despre sinceritate și despre bucuria de a trăi clipa. Ei sunt un reminder constant că viața poate fi simplă și frumoasă, dacă alegem să o privim cu ochii inimii.

Pentru mine, a rămâne copil în suflet înseamnă a nu uita să râzi cu toată inima, a nu lăsa grijile cotidiene să te înăbușe și a-ți păstra curiozitatea vie. Înseamnă să te bucuri de micile momente, să fii deschis la noi experiențe și să-ți păstrezi capacitatea de a te minuna.

Ilinca Vandici și Zian[Sursa foto: Instagram]

Asadar, vă invit pe toți să lăsați deoparte grijile și să vă permiteți, chiar si pentru cateva clipe, să fiți copii.

Îmbrățișați-vă copilul interior, jucați-vă, dansați, visați și râdeți. La mulți ani, copii! La mulți ani, copilărie! Fie ca bucuria, curiozitatea și inocența să ne însoțească mereu, aducându-ne aminte că în fiecare dintre noi există un copil care așteaptă să fie redescoperit.

Din momentul în care am devenit mamă, mi-am dat seama că, prin ochii fiului meu, am privilegiul de a redescoperi anii copilăriei mele. Este un sentiment extraordinar să poți să fii din nou copil, să te bucuri de aceleași jocuri și activități, dar de data aceasta alături de propriul tău copil.

Fie că avem parte de plimbări lungi în parc, fie că ne distrăm făcând puzzle-uri la masă, fiecare moment petrecut împreună este de nepretuit, recunosc ca mă simt binecuvantată că pot să trăiesc din nou aceste momente magice.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ne regăsim în lucrurile simple, redescoperim împreună bucuria lucrurilor noi, a activitatilor în doi; fie că ne aventuram in lumea fascinantă a cărților, acolo unde povestile prin viata instant si ne poarta catre tărâmuri fascinante sau consturim împreună puzzle-uri, sunt activitati care ne leaga si le vom pretui pentru totdeauna.

Iubesc de fiecare data bucuria lui Zian,  entuziamsul lui cand descopera fiecare particica de lume, curizoitatea lui nesfarsita, toate acestea ma fac sa imi amintesc cat de frumoasa si plina de sens poate fi viata, mai ales cand o privesti prin ochii unui copil. Fiecare zi pertecuta impreuna este o aventura extraordinara pentru noi doi, o oportunitate de a invata si de creste impreuna, iar pentru asta sunt profund recunoscatoare Universului.

 

Cu drag,

Ilinca



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies