Efectul pe care tămâia îl are asupra organismului tău! De ce ar trebui femeile să beneficieze de ea

Efectul pe care tămâia îl are asupra organismului tău! De ce ar trebui femeile să beneficieze de ea
Efectul pe care tămâia îl are asupra organismului tău! De ce ar trebui femeile să beneficieze de ea

Tămâia este o rășină obținută din anumite specii de arbuști Boswellia din India, Somalia și Oman. Aceasta emite un miros balsamic plăcut atunci când este încălzită.

Tămâia este obținută prin tăierea scoarței livanului și se găsește sub formă de boabe neregulate, de culoare roșiatică sau gălbuie, când devine solidă. De-a lungul timpului, tămâia a fost folosită în ceremonii religioase, datorită proprietăților sale de purificare, prin arderea sa, aceasta eliberând un fum cu un miros puternic.

Înălțimea arborelui care produce tămâia variază între 3 și 6 metri, are flori albe de dimensiuni reduse și se dezvoltă în zonele stâncoase ale munților sau în zonele cu pietriș de lângă marea.

Uleiul esențial de tămâie este extras din rășina arbustului prin distilare cu aburi.

Citește și: Celebra Banana bread! Cu adevărat pufoasă și cu un gust intens de banane!

Medicamentul miraculos din natură

Tămâia are capacitatea de a stimula sistemul imunitar al organismului, astfel încât acesta să poată lupta eficient împotriva virusurilor care cauzează gripa sau a bacteriilor care pot duce la bronșită.

De asemenea, se pare că aceasta are proprietăți antialergice în cazul afecțiunilor respiratorii.

În plus, se susține că produsele derivate din tămâie ar fi eficiente împotriva cancerului, datorită capacității sale de a distruge celulele mutate. Extractul de tămâie a fost testat în peste 40 de afecțiuni oncologice cu diverse localizări și ar fi obținut rezultate promițătoare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Tămâia vândută pentru uz ritualic în apropierea lăcașurilor de cult este de obicei un amestec de substanțe aromatizante sintetice sau semisintetice, care nu sunt legate în niciun fel de arborele care produce rășina de tămâie. Prin urmare, acest tip de tămâie nu are proprietăți terapeutice, ci poate fi chiar periculos pentru sănătate, mai ales dacă este ingerat, fapt ce trebuie evitat cu desăvârșire.

Efectul pe care tămâia îl are asupra organismului tău!
Efectul pe care tămâia îl are asupra organismului tău![Sursa foto: freepik]

Tămâie contrafăcută

Boabele de tămâie de cea mai înaltă calitate se caracterizează prin culoarea argintie deschisă sau ușor verzuie, în timp ce varianta galben-roșiatică este mai accesibilă și mai ieftină.

Din cauza încălzirii globale și a exploatării necontrolate, precum și datorită lipsei de timp acordată copacilor pentru a se vindeca, este din ce în ce mai dificil să găsim tămâie autentică. Studiile arată că există un număr limitat de copaci care produc tămâie și că acest număr ar putea să scadă cu până la 90% în următorii 50 de ani.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Tămâia face miracole dacă e luată pe stomacul gol

Dacă suferi de afecțiuni ale plămânilor precum astmul, bronșitele sau laringitele, poți încerca să iei o bobiță de tămâie pe stomacul gol în fiecare dimineață, timp de o săptămână.

Tămâia poate fi de ajutor și în îmbunătățirea digestiei și în combaterea stresului.

Efectul pe care tămâia îl are asupra organismului tău!
Efectul pe care tămâia îl are asupra organismului tău![Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce aliment trebuie să pună femeile la tocul geamului. Trucul care te va scăpa de insecte

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile. Nu vor mai avea nevoie de șampon

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies