”Este a treia cauză a deceselor înregistrate, după bolile cardiovasculare şi cancer!”- Specialiştii caută soluţii

”Este a treia cauză a deceselor înregistrate, după bolile cardiovasculare şi cancer!”- Specialiştii caută soluţii
”Este a treia cauză a deceselor înregistrate, după bolile cardiovasculare şi cancer!”- Specialiştii caută soluţii

La nivel mondial se înregistrează constant creşteri îngrijorătoare în ceea ce priveşte numărul afecţiunilor neurologice. Statisticile arată că, aceste tendinţe alarmante sunt direct proporţionale cu multiplicarea factorilor de risc generată în mare parte de către fluctuaţiile economice, gradul educaţional al populaţiei sau de către schimbările climatice tot mai agresive.

În contextul acestor provocări, lumea ştiinţifică medicală încearcă să găsească noi soluţii prin cercetarea aprofundată, de a diminua cât mai mult rata mortalităţii, de a eficientiza sisteme de diagnostic şi tratament, precum şi de a îmbunătăţi substanţial calitatea vieţii pacienţilor cu afecţiuni neurologice, prin metode inovative de recuperare.

Sub aceste auspicii sumbre, cercetători dedicaţi lumii ştiinţifice neurologice medicale se reunesc periodic pentru a dezbate temele de actualitate, dar şi cele mai recente descoperiri din domeniu, împreună cu profesori şi medici din domeniul neurologiei, neurochirurgiei şi neuroştiinţelor.

În acest sens, o amplă manifestare a avut loc în perioada 4-5 octombrie 2018, la Malaga, în Spania, şi a reunit a –XIV-a ediţie a Congresului Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi cea de-a XVI-a ediţie a Congresului Academy for Multidisciplinary Neurotraumatology (AMN).

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Trecem la ora de iarnă! Apar riscuri majore! Dr Tudor Ciuhodaru ne spune ce trebuie să facem

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies