Eticheta în zilele noastre: Cine ar trebui să plătească la o intâlnire? Ghid pentru decizii corecte în lumea modernă a dating-ului

Eticheta în zilele noastre: Cine ar trebui să plătească la o intâlnire? Ghid pentru decizii corecte în lumea modernă a dating-ului
Eticheta în zilele noastre: Cine ar trebui să plătească la o intâlnire? Ghid pentru decizii corecte în lumea modernă a dating-ului

Întâlnirea dintre tine și o persoană care poate să-ți devină partener, este ceva foarte frumos. Însă știați cine ar trebui să plătească la o astfel de întâlnire?

Aflați din rândurile următoare cine ar trebui de fapt să plătească la o întâlnire. În plus, descoperiți și cum puteți lua o decizie corectă, în acest sens, în zilele noastre. 

 

5. Persoana care a oferit invitația, plătește 

Pe locul 5 se află faptul că, persoana care a făcut invitația, este și cea care va plăti.

Aceasta este o primă regulă de etichetă, de care ar trebui să ținem cont, neavând nimic de-a face cu plata împărțită la doua persoane, aceasta fiind achitată de către persoana care a sugerat să ieșiți la respectiva întâlnire. Nu trebuie să te simți deloc vinovată, și nu trebuie să începi să-ți scoți portofelul sau să întinzi mâna după geantă în momentul în care a venit nota de plată, pentru că tot ce faci este să acționezi conform etichetei.
De asemenea, nu trebuie să te gândești la ceea ce poate respectiva persoană să gândească, pentru că cel mai important este că tu știi această regulă de etichetă, nefiind nevoie să te justifici în fața sa. 

Citește și: Întrebări și provocări pentru cupluri curajoase

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Reguli de etichetă la masă. Cum să stăpânească femeile manierele de bază

4. De obicei, bărbatul este cel care plătește 

Pe locul 4 se află faptul că, de obicei, bărbatul este cel care plătește la o întâlnire. Atunci când ieși la o întâlnire în oraș cu un bărbat, nici măcar nu ar trebui să-ți aduci portofelul cu tine, dat fiind faptul că, conform etichetei, bărbatul este cel care trebuie să plătească, iar situația poate să fie gestionată într-un mod foarte elegant.

În primul și în primul rând, în principal, totul ține de încredere, mai exact, vei sta liniștită la masă, și te vei comporta foarte neutru, nefiind nevoie să spui un anumit lucru în momentul în care apare nota de plată, fiind doar un moment normal de așteptare pentru tine, așteptare în sensul că, aștepți ca el să plătească nota. Astfel, odată ce a făcut-o, vei putea să-ți termini băutura, îți vei lua haina și vei pleca.
Într-o astfel de situație, nu ar trebui să te gândești absolut deloc ca tu să fii cea care plătește întreaga notă, dar nici să împărțiți suma respectivă la doi. Dacă chiar te simți jenată de acest moment, ar trebui să-ți găsești ceva de lucru, precum să-ți verifici telefonul, să te scuzi și să mergi la baie și alte astfel de aspecte. 

3. Arăți recunoștință și te comporți politicos 

Pe locul 3 se află faptul că, ar trebui să arăți recunoștință și să te comporți politicos. Bineînțeles că deja făceai acest lucru, însă pentru a te asigura de faptul că nu tu ești persoana care va plăti nota la final, poți stabili cumva acest aspect dinainte, doar prin simplul fapt că îi vei mulțumi pentru faptul că te-a invitat la respectiva întâlnire, dar și cât de bine te-ai simțit alături de acesta.

Mai mult de atât chiar nu este nevoie să faci, punând în aplicare bunele maniere și politețea, poziționându-va foarte corect. În caz contrar, dacă te vei întinde după portofel sau după geantă, nu vei face nimic altceva decât să obișnuiești respectivul bărbat că este în regulă ca femeia să plătească și că ești deschisă ca din când în când să se întâmple acest lucru. Bineînțeles că nu este nimic greșit în a face asta, însă cu toate acestea, conform etichetei, nu ar trebui să contribuiți în niciun fel, într-o astfel de situație, ci doar să vă arătați recunoștința și să acționați neutru, cu maniere și multă politețe

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

2. Să plătești pentru un bărbat este o acțiune masculină 

Pe locul 2 se află faptul că, în momentul în care alegi să plătești pentru un bărbat, aceasta este definită ca fiind o acțiune masculină. Momentul în care trimiți această energie la respectivul bărbat încă de la început, exact așa o va păstra pe întreaga durată a relației. Nu vei face nimic altceva decât să îl înveți să te trateze așa, vei da tonul relației voastre, dar și a modului în care accepți să fii tratată de el. Prin urmare, acesta se va aștepta practic ca tu să plătești pentru diverse lucruri, să-l inviți la cină, să împărțiți nota de plată pe jumătate, și toate aceste aspecte. Cu toate acestea, dacă sunteți ok cu asta, o puteți face în continuare, însă cu toate acestea, dacă veți respecta eticheta și veți emana din toate punctele de vedere energie feminină, nu ar trebui să plătiți. Există nenumărate persoane care consideră că sunt mult mai valoroase în momentul în care arată că pot plăti ele ca femei, acesta poate că este și motivul pentru care se întâmplă acest lucru deseori, și acestea se oferă să plătească pentru un bărbat, pentru a își valida propria independență. Dacă vei face asta, nu vei face nimic altceva decât să intri singură în propria capcană, vei aduce beneficii bărbatului respectiv, într-un mod sau altul, acesta va începe să te controleze. 

1. Aplică gândirea critică 

Pe locul unu se află faptul că, ar trebui să aplici o gândire critică. În cele din urmă, toate aceste reguli de etichetă te pot ajuta să stabilești anumite limite sănătoase în ceea ce privește interacțiunea cu bărbații, pentru a obține tot ce este mai bun și corect în viață. Poate că toate aceste reguli de etichetă nu sunt ușor de pus în aplicare, în special în zilele noastre, însă cu toate acestea, putem educa bărbații cu propriul nostru comportament, fără să ne întindem după portofel sau geantă, iar cu cât o facem mai des, cu atât mai mult va avea un efect asupra acestora. 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

6 lucruri pe care copilul trebuie să le facă până la 7 ani. Acasă sau în societate, cel mic devine viitorul adult

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies