“Eu, în România, niciodată nu am putut să am o viață socială ca bucătar. Foarte greu aveam o zi liberă.” Chef Florin Dumitrescu, despre viața din bucătărie și despre regulile implementate bucătarilor
Diana Puiu03 martie 2024Actualizat: 25 iunie 2024, 01:11
și câte ore petrecea printre preparate. “Eu, în România, niciodată nu am putut să am o viață socială ca bucătar. Cât am stat în Italia, erau împărțite diferit bucătăriile. Aici, de la 11 până noaptea la 1 eram în bucătărie. Prindeam o zi liberă când știam că nu prea sunt evenimente, aduceam pe cineva în loc, foarte greu aveam o zi liberă. Ca bucătar, într-adevăr, era mai greu cu familia.
Foarte mult timp n-am cunoscut bucătari care să aibă familie, copii. Erau doamnele de la spălat vasele sau de la cofetărie, ele aveau un program diferit. În rest, imposibil de avut. Astăzi se mai poate, dar înainte nu se poate.”, a spus chef Florin Dumitrescu.
Ce regulă a reușit chef Florin Dumitrescu să implementeze în bucătărie
Pentru a veni în ajutorul bucătarilor, în anul 2013 a reușit, împreună cu mai mulți bucătari, să implementeze un program fix pentru aceștia. “Mă bucur că am ajuns la puterea de a avea un program în bucătărie. Și primul lucru pe care l-am implementat când am ajuns eu în bucătărie a fost programul de 8 ore pe zi, două zile libere pe săptămână.
Necesita mai mult personal, dar în momentul acela aveau viață personală. În 2013 am implementat asta, la o brigadă de 24 de bucătari. Am convins prin calitatea mâncării. Calitatea mâncării nu va mai fi o problemă. Unul dintre lucrurile pe care le poți face ca bucătar e să scoți mâncareda la fel. La fel de proastă sau la fel de bună în fiecare zi. Mergi la o cârciumă preferată și zici că te duci azi, că e Jean, care-mi face porția de paste cum îmi place mie, nu mă duc mâine, când e Gigel, că el pune prea multă sare.
Chestia asta în lanțurile mari de restaurant nu se întâlnește, că e totul standardizat.”, a mai spus chef Florin Dumitrescu.
“Eu, în România, niciodată nu am putut să am o viață socială ca bucătar. Foarte greu aveam o zi liberă.” Chef Florin Dumitrescu, despre viața din bucătărie și despre regulile implementate bucătarilor
Diana Puiu03 martie 2024Actualizat: 25 iunie 2024, 01:11