Evaluarea Națională 2022. Povestea unei eleve din Buzău a impresionat profesorii corectori

Evaluarea Națională 2022
Evaluarea Națională 2022

Elevii au susținut examenul la limba română, iar perlele au început deja să iasă la iveală și să fie comentate de profesorii corectori. Ce a putut scrie o elevă din Buzău la ultimul subiect?

Profesorii corectori sunt foarte atenți la modalitatea de exprimare și la greșelile de gramatică atunci când citesc lucrările elevilor care au susținut examenul la limba și literatura română. Anul acesta, copiii au fost mulțumiți de subiectele pe care le-au primit, susținând chiar faptul că au fost destul de ușoare. Cu toate acestea, unii profesori au găsit mari greșeli în lucrările acestora. Ce a scris o tânără din Buzău la Evaluarea Națională?

Citeste si: Evaluarea Națională 2022. Un exercițiul de matematică banal le-a dat mari bătăi de cap elevilor

Evaluarea Națională 2022
Evaluarea Națională 2022[Sursa foto: Unsplash]

Perle Evaluarea Națională 2022. Ce au scris elevii anul acesta

Cu toate că mulți elevi au spus că anul acesta subiectele au fost foarte ușoare, profesorii sunt de altă părere. Aceștia susțin că exercițiile au fost tratate cu superficialitate, iar rezultatele vor fi de-a dreptul dezastruoase.

Subiectele grilă și cele de tip „adevărat sau fals” ar fi trebui să îi ajute pe viitorii liceeni să obțină note mari, însă neatenția i-a costat scump.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„La textele pe care le-am corectat eu am găsit, de exemplu, cuvintele „colaci” și „bumbac”, extrase dintr-o înșiruire de obiecte dintr-o magazie, însă erau greșit selectate.

Exact aceste obiecte nu se găseau în magazia aceea, ci era vorba despre „cabluri de oțel făcute colaci” și „ulei de in”. Răspunsul corect era „cabluri” și „ulei”, dar s-a grăbit… Și a pierdut 2 puncte din neatenție”, a declarat o profesoară din Huși.

Citeste si: Se dublează alocațiile elevilor! Cine va beneficia de sprijinul din partea Guvernului

Evaluarea Națională 2022
Evaluarea Națională 2022[Sursa foto: Unsplash]

O tânără din Buzău i-a impresionat pe profesorii corectori cu povestea sa

O elevă din județul Buzău a rezolvat subiectul al treilea povestind despre vacanța de vară și despre cum mama sa îi crește pe ea și pe ceilalți doi frați ai săi. Pentru exprimarea impecabilă, eleva a primit nota 9,50.

„Pot să spun că cea mai mare notă pusă de mine a fost 9,50 la un elev care m-a impresionat.

La compunere, de exemplu, a povestit cu o exprimare deosebit de frumoasă și corectă faptul că vacanța pentru el înseamnă „acasă”, întrucât mama, singură care întreține familia, are de crescut trei copii. Nu povestea lui a contat, ci faptul că se vedea că e un copil care nu a făcut opt ani de scoală degeaba”, a relatat una din cele mai apreciate profesoare din zona Huși, care, alături de alți colegi, au corectat lucrările copiilor din județul Buzău.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum se calculează media de admitere la liceu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies