Alina Laufer vine în ajutorul gurmanzilor care preferă mâncarea tradițională, așa că spune, pas cu pas, cum prepară bulzul tradițional românesc.
Alina Laufer este mereu activă pe rețelele de socializare și împarte cu urmăritorii săi în fiecare săptămână câte o rețetă delicioasă pe care o putem prepara, așa că de această dată a ales să explice, pas cu pas, cum face bulzul tradițional romanesc.
„Avem nevoie de telemea, kaizer, unt, cabanos, ouă și puțin cașcaval.” Rețeta de bulz tradițional realizată de Alina Laufer
Alina Laufer a pregătit, de această dată, bulzul tradițional românesc, diferit față de cum îl știam noi până acum, în care folosește trei tipuri de brânză, kaizer, cabanos și ouă, pe care le pune în două feluri pe deasupra.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente pentru preparat:
- mălai
- brânză de burduf
- cașcaval
- unt
- ouă
- kaizer
- cabanos
- telemea
- sare
- ulei
„Facem o rețetă tradițională, ci nu oricum, îmbogățită cu kaizer, cu cabanos, un bulz cum numai la noi în țară se face. Avem nevoie de telemea, kaizer, unt, cabanos, ouă și puțin cașcaval. Avem o tigaie la încins în care o să facem kaizerul și cabanosul. O să sparg câteva ouă și le voi amesteca într-un bol. Unul dintre bulzuri o să-l fac cu ouăle amestecate, iar unul dintre bulzuri o să-l fac cu ouă întregi.”, a povestit Alina Laufer.
Cum incorporează Alina Laufer ouăle în bulz
Pentru ca să se poată lua ușor din tavă, Alina unge tava cu unt, iar apoi face totul din straturi, ajungând ca ouăle să fie deasupra. Al doilea bulz este cel cu ouă întregi pe care le pune pe deasupra bulzului. Pentru iubitorii rețetelor tradiționale, pot încerca rețeta de bulz pentru a stârni spiritul sărbătorilor de altădată, cele alături de bunici.
„Ungem o tavă cu unt și începem să așezăm mămăliga, punem și brânză de burduf, telemea și puțin cașcaval.