Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi

Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi
Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi

Anxietatea este o afectiune mentala ce poate atinge orice om intr-o viata.

Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi. Anxietatea este o afectiune mentala ce poate atinge orice om intr-o viata. Este caracterizata de stari de ingrijorare, frica ori tensiune. In cazuri severe, poate duce chiar la atacuri de panica si simptome fizice extreme, precum durerea in piept. Factorii ce cauzeaza tulburari de anixetate sunt greu de determinat, insa acestia sunt amplificati de mediul in care traiesti si de stresul pe care il percepi zilnic.

Unele evenimente, emotii ori experiente pot provoca simptome de anxietate ori le pot agrava pe cele existente. Iata cateva exemple care pot declansa stari de anxietate:

Probleme de sanatate

Un diagnostic suparator intotdeauna va provoca motive de ingrijorare, care ar putea declansa o stare de anxietate. Si este un factor declansator foarte puternic, venind la pachet cu o anumita incarcatura emotionala. Un medic bun, de incredere, cat si un plan de tratament te vor pune pe picioare si fricile vor disparea si ele.

Sistemul de sprijin din cadrul familiei cu siguranta te va ajuta sa treci mai usor peste.

Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi
Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi[Sursa foto: PixaBay]

Medicatia

Exista medicamente ce pot declansa anxietatea, acestea avand simptome destul de suparatoare, de genul ameteala, dureri de cap, smonolenta, greata, agitatie etc. Aceste medicamente ar trebui luate doar sub ingrijirea unui medic specialist, tinand cont de analiza cost-beneficiu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Saritul peste mese

Atunci cand sari peste o masa, nivelul zaharului din sangele tau scade si asta te poate face sa te simti mai iritata, chiar anxioasa. Incearca sa iti construiesti un program regulat de mese. Vei mentine astfel nivelul constant al zaharului din sange si te vei simti mai calma.

Gandirea negativa

Mintea ta si gandurile cu care o hranesti controleaza o mare parte din corpul tau.

Cand te simti suparata ori frustrata, iti poti declansa singura o stare de anxietate. Incearca sa lucrezi la controlul emotiilor sis a te calmezi, vei putea astfel sa eviti declansarea acestor stari.

Grijile financiare

Temerile legate de lipsa banilor pot declansa starea de anxietate. Ca sa gestionezi aceste stari, trebuie in primul rand sa inveti sa iti gestionezi mai bine finantele. Daca reusesti asta, vei avea un sentiment de siguranta care iti va diminua anxietatea.

Citeste si: Trucul psihologilor pentru imbunatatirea stimei de sine

Conflictele

Problemele in relatii si certurile pot declansa anxietate. Cel mai bun lucru pe care poti s ail faci este sa inveti strategii de solutionare a conflictelor. Vei reusi astfel sa gestionezi emotiile puternice mult mai bine.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies