Falafelul cu legume proaspete și sos, în pită se poate prepară rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de Falafel cu legume proaspete și sos, în pită
Rețeta delicioasă de Falafel cu legume proaspete și sos, în pită, absolut minunat, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Falafel cu legume proaspete și sos, în pită este de 30 de minute
Timp de preparare – o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total – o ora si 30 de minute
Rețeta de Falafel cu legume proaspete si sos, în pită este pentru 4 persoane
Ingrediente – Falafel cu legume proaspete și sos, în pită
- 300 g boabe de năut
- apă
- 2 cepe
- 5 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de coriandru verde
- Un praf de sare
- O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță de chimion
- piper negru măcinat
- 3 linguri de făină
- 150 ml ulei de măsline
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Supă de pui cu tăiței. Un preparat ușor, perfect pentru masa de prânz!
Mod de preparare- Falafel cu legume proaspete și sos, în pită
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de falafel cu legume proaspete și sos, în pită, este să începem prin a clăti bine boabele de năut, în apă rece.
- În următoarea zi, vom scurge bine boabele de năut și le vom pune într-un blender electric, peste care vom adăuga pătrunjelul verde, coriandrul verde, tocate mărunt în prealabil. Mixam până în momentul în care vom obține o pastă cremoasă. Abia apoi vom adăuga tot aici și ceapa tocată mărunt, dar și usturoiul. Condimentăm conținutul cu un praf de sare și restul condimentelor și omogenizează compoziția. Adăugăm și făina, pentru a putea modela mai bine chiftelele în mâini.
- Între timp, este nevoie să punem într-o tigaie de dimensiuni mai mari, ulei de măsline, la încins, în care vom așeza chiftelele falafel, pe care le vom mai întoarce astfel încât să se gătească uniform, iar ulterior le vom scoate pe prosoape de hârtie, pentru a elimina din ulei.
- După acest pas, vom putea introduce chiftelele în pită, alături de câteva legume proaspete, după preferințe, dar și un sos de maioneză sau usturoi făcut în casă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Risotto cu creveți. O rețetă sofisticată, dar ușor de preparat!