Femeile din România vor primi vouchere de vacanță, în valoare de 1450 de lei! Banii se deduc din impozitul pe venit

Femeile din România vor primi vouchere de vacanță, în valoare de 1450 de lei! Banii se deduc din impozitul pe venit
Femeile din România vor primi vouchere de vacanță, în valoare de 1450 de lei! Banii se deduc din impozitul pe venit

Vești noi despre voucherele de vacanță 2023. Cine va putea intra în posesia lor și unde vor putea fi folosite în următoarea perioadă.

Vouchere de vacanță 2023 Angajații din sectorul privat vor fi scutiți de impozitul pe venit pentru voucherele de vacanță de 1.450 de lei pe an din 2024, dacă legea înregistrată recent la Senat va fi adoptată.

 Conform legislației, angajatorii vor avea doar rolul de intermediari și vor fi obligați să transmită la Finanțe o listă cu angajații care ar trebui să primească voucherele. În toată această schemă pentru mediul privat, inițiatorii au omis cel puțin un aspect important, conform avocatnet.ro.

Citește și: Pensiile femeilor din România, recalculate! Orice pensionară poate solicita recalcularea pensiei pentru fiecare stagiu de cotizare de 12 luni

Femeile din România vor primi vouchere de vacanță, în valoare de 1500 de lei

Angajatorii privați vor putea cere de la stat, sau mai exact de la bugetul județean, vouchere de vacanță de 1.450

de lei pentru fiecare angajat. Această propunere este însă doar la începutul procesului legislativ și trebuie să treacă de Camera Deputaților, forul decizional, și să fie aprobată prin semnătura președintelui înainte de a putea fi pusă în aplicare. Ca termen, o serie de semnatari sugerează că viitoarea legislație ar trebui să se aplice din ianuarie 2024.

Parlamentarii au prevăzut, într-o propunere înregistrată recent la Senat, ca fiecare angajat din sectorul privat să poată primi 1.450

de lei pe an vouchere de concediu, dar numai de la un singur angajator, urmând ca angajatorul respectiv să prezinte o declarație pe proprie răspundere în care să menționeze în contractul de muncă opțiunea de a primi aceste vouchere.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Dacă proiectul de lege va fi adoptat de Parlament și ulterior promulgat de președintele Klaus Iohannis, 4,2 milioane de angajați din sectorul privat vor beneficia de vouchere de concediu.

În același timp, deputații susțin că acordarea voucherelor de concediu angajaților din sectorul privat ar reduce indirect și impozitarea muncii.

Inițiatorii proiectului precizează că bugetul calculat este de aproximativ 6,09 miliarde de lei, dar că 60-65% din fondurile alocate vor fi înapoiate la bugetul național sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii și impozit pe profit.

În plus, parlamentarii propun eliminarea interdicției privind cumulul primelor sau voucherelor de vacanță cu tichete de vacanță, care există în prezent în OUG 8/2009.

În același exercițiu financiar, angajații ar putea primi vouchere, prime și tichete de vacanță (acolo unde este cazul).

Deși angajatorii trebuie să prezinte la Trezorerie o listă a angajaților și declarații de opțiuni, din propunere reiese clar că voucherele vor fi acordate tuturor angajaților care plătesc impozit pe venit. Cu alte cuvinte, beneficiul nu depinde de angajator, care este doar un intermediar în obținerea cuponului pentru angajat.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Vouchere de vacanță 2023. Ce scrie în expunerea care însoțește propunerea în Parlament

Efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacanță celor cca. 4,2 milioane de salariați din sectorul privat este de cca. 6,09 miliarde lei. Însă, efectul global este unul pozitiv.

„Efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacanță celor cca. 4,2 milioane de salariați din sectorul privat este de cca. 6,09 miliarde lei. Însă, efectul global este unul pozitiv, deoarece din această sumă estimăm că cca. 60%-65% se va întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit etc.”, scrie în expunerea care  însoțește propunerea în Parlament, iar inițiatorii amintesc de efectul benefic al acordării voucherelor de vacanță personalului angajat în sectorul bugetar.

Citește și: Vești bune pentru mamele cu mai mulți copii! Cine sunt femeile care vor primi bani în plus, începând cu această lună

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Tichetul pentru femei, destinat activităților casnice! Pot schimba salariatele voucherele în bani?

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies