Fiecare relatie trece prin cinci etape. Tu in care e afli acum

Fiecare relatie trece prin cinci etape. Tu in care e afli acum
Fiecare relatie trece prin cinci etape. Tu in care e afli acum

Psihologu Camelia Airinei a descris amanuntit etapele prin care trece orice relatie intre doi oameni. Identificarea etapelor pe care le parcurge o relatie, precum si intelegerea importantei acestora pentru viata in doi, face parte din efortul constient de a cladi o relatie sanatoasa.

Este vorba despre cinci etape, prin care trece fiecare cuplu, in general: faza romantica, trezirea la realitate, etapa de stabilitate, angajamentul si completarea ciclului vietii.

Majoritatea cuplurilor trec prin aceste etape in ordinea in care sunt listate si, inainte de a trece la etapa urmatoare, trebuie sa rezolve cu succes conflictele din etapa precedenta. Totodata, fiecare pereche are propria viteza de evolutie si se intampla de multe ori sa repete anumite faze sau sa oscileze intre etape, spune psihologul Camelia Airinei.

Etapa romantica, faza de curtare sau luna de miere

Fiecare relatie incepe cu aceasta etapa, in care amandoi sunt indragostiti si incantati de partener, totul in jur pare a fi roz si sexul este excelent. Ambii parteneri au tendinta de a neglija defectele comportamentului celuilalt, concentrandu-se mai ales pe impresionarea partenerului si exista o usoara nesiguranta pe stabilitatea cuplului.

Acum incepi sa gasesti lucrurile in comun cu celalalt si incerci sa eviti conflictele pentru a proteja relatia.

Aceasta etapa poate dura de la doua luni pana la doi ani si este caracterizata de exaltare si multa energie pozitiva. Totusi nu putem vorbi inca de dragoste adevarata si, cand simtim nevoia sa fim noi insine, incercam sa-l schimbam pe celalalt. Acest lucru duce la rezistenta celuilalt si la insistenta ta, declansand lupta pentru putere ce caracterizeaza etapa urmatoare.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cuplurile blestemate ale zodiacului. Ei sunt sortiti sa se desparta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies