Firma de exercitiu: azi virtual, maine real

Firma de exercitiu: azi virtual, maine real
Firma de exercitiu: azi virtual, maine real

Azi virtual, maine real. Asa s-ar putea rezuma “Firma de exercitiu”- o metoda interactiva de invatare care vizeaza dezvoltarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor.

Firma de exercitiu ofera elevilor sansa de a se familiariza cu activitatile specifice unei firme reale, intrucat simuleaza perfect operatiunile si procesele economice specifice mediului de afaceri. Cum functioneaza? Pentru primul nivel, activitatile economice ale firmei de exercitiu sunt simulate de catre un profesor, inclusiv prezentarea modului de interactiune cu clientii, cu fiscul, cu bancile sau furnizorii. In nivelul urmator, firma de exercitiu este inscrisa in Centrala  Retelei Firmelor de Exercitiu si poate stabili relatii de afaceri cu firmele de pe piata nationala a firmelor de exercitiu.

Mai mult, firma de exercitiu poate deschide si un cont bancar la banca firmelor de exercitiu pentru efectuarea  decontarilor. Pe langa operatiunile curente ale unei firme, se organizeaza si prezentari ale firmei de exercitiu. In sfarsit, in ultimul si cel mai avansat nivel, firma de exercitiu realizeaza contacte cu firme din strainatate, deruleaza  operatiuni in limbi straine, iar elevii pot fi inregistrati ca si colaboratori/ salariati.

Firma de exercitiu permite elevilor sa dezvolte competente si atitudini necesare unui intreprinzator dinamic: creativitate, gandire critica, rezolvarea de probleme, luarea de decizii, asumarea responsabilitatii, lucrul in echipa, initiativa, perseverenta, auto-organizare si auto-evaluare

a resurselor individuale, flexibilitate.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor va facilita tranzitia absolventilor de la scoala la viata activa, crescand gradului de insertie al acestora pe piata muncii. Mai mult, competentele obtinute in cadrul firmei de exercitiu vor reduce perioada de acomodare la primul loc de munca si vor contribui la cresterea numarului de initiative antreprenoriale ale tinerilor.

„FIRMA DE EXERCITIU – un prim pas in construirea propriei cariere!” este un Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Persoana de contact: Iuliana Postaru, Coordonator proiect – Asociatia Patronatul Tinerilor intreprinzatori din Romania, [email protected]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Horoscop 13 septembrie 2024. O zodie va avansa în funcție

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies