Friptura de vită și spanac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Friptură de vită și spanac.
Rețetă de Friptură de vită și spanac
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Timp de preparare - o oră
Timp total - 2 ore
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Pandișpan cu zmeură. Aromele fructate se întâlnesc într-un desert delicios!
Citește și: Spaghete cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi. Deliciul Italiei în propria bucătărie!
Ingrediente
ingrediente pentru o friptura de vită
- 500 g de carne de vită, la alegere
- Sare
- piper negru măcinat
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 5 căței de usturoi
- o ramură de rozmarin proaspăt
ingrediente pentru spanacul cremos
- 500 g de spanac congelat
- 600 ml de lapte călduț
- 4 linguri de smântână
- 5 căței de usturoi
- 50 g de unt
- 3 linguri de ulei de măsline
- 5 linguri de făină
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, pentru această delicioasă rețetă, vom începe prin prepararea fripturii de vită. Așadar, tot ce trebuie să facem acum este să preîncălziți cuptorul la o temperatură de 220 °C.
- În continuare, pe aragaz la foc mediu, vom așeza o tigaie de dimensiuni mai mari și o vom lăsa să se încingă.
- Carnea noastră se va scoate din frigider, se va așeza pe o suprafață plată și se va condimenta cu sare și piper negru măcinat, pe ambele părți, după gust. În continuare, vom adăuga și ulei în tigaie, apoi vom așeza carnea, peste care vom pune și usturoiul, cu tot cu foi, dar și rozmarinul, iar toate ingredientele se lasă în tigaie pe foc până când vor căpăta o culoare mai maronie. În cazul în care bucata de carne are o grosime mai mare de 2 cm, aceasta trebuie să fie lăsată aproximativ 3 sau 4 minute pe fiecare parte, însă dacă aceasta este mai subțire este suficient să o lăsați și 2 sau 3 minute pe fiecare parte.
- După acest interval de timp, tigaia se va pune în cuptor, care preparatul se va coace timp de aproximativ 6 minute, iar mai apoi se va transfera pe un tocător și se lasă 5 minute înainte de a se felia.
- Acum a venit momentul să preparăm și spanacul nostru cremos. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a scoate din congelator spanacul, înainte cu 3 ore de a se găti. Odată ce ne-am ocupat de acest lucru, putem să trecem la tocarea usturoiului mai mărunt, pentru a-l pune într-o tigaie de dimensiuni mai mari, direct pe aragaz, la foc mic, alături de ulei de măsline și unt. Uleiul nu trebuie încins înainte, ci doar încălzit treptat alături de usturoi și unt. La foc mic lăsăm ingredientele timp de aproximativ un minut apoi adăugăm făina și amestecăm rapid până când observăm că se umezește și începe să se adune, moment în care turnăm și laptele puțin călduț, treptat, de asemenea amestecând continuu până când observăm că se formează un sos. Abia apoi vom adăuga și spanacul, pe care l-am tocat mărunt în prealabil, în cazul în care nu este deja tocat, amestecând pentru a îl încorpora cât mai bine cu putință, apoi mai lăsăm pe foc, tot mic, timp de aproximativ 5 minute. Apoi adăugăm și smântâna, piper negru măcinat, sare, după gust. Mai amestecăm din nou pentru a se incorpora foarte bine și mai lăsăm totul pe foc timp de aproximativ 5 minute.
- După acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.