Spaghete cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi. Deliciul Italiei în propria bucătărie!

reteta de spaghete cu sos rosu parmezan si masline verzi
Rețetă de Spaghete cu sos roșu, parmezan și măsline verzi

Spaghetele cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepară destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi, preparate exact pe gustul vostru.   

Rețetă de  Spaghetele cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi  

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 15 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – 45 minute

Porții  – 4 persoane

Ingrediente –  Spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi  

  • un kilogram spaghete
  • o conserve de roșii zdrobite
  • o jumătate de cană de măsline verzi tocate
  • o cană de roșii cherry, tăiate în jumătate
  • o jumătate de cană de parmezan ras
  • un sfert de cană de frunze de busuioc proaspăt, tocate
  • un sfert de cană de ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • o linguriță de oregano uscat
  • sare
  • piper negru măcinat

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

cea mai simpla reteta de spaghete cu sos rosu
Rețetă de Spaghete cu sos roșu, parmezan și măsline verzi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval, îndrăgită în întreaga lume

Mod de preparare -  Spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi  

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală mare, pe care o vom umple cu apă și puțină sare și o punem la fiert. Adăugați un kilogram de spaghete și gătiți pentru aproximativ 8-10 minute, al dente, apoi le scurgem și le punem deoparte.

Pasul 2.  Într-o tigaie mare, încălziți un sfert de cană de ulei de măsline, la foc mediu. Odată încins uleiul, se adaugă 4 căței de usturoi tocat mărunt, în prealabil, pe care îl vom căli, timp de 1-2 minute sau până când se parfumează.

Pasul 3.  În continuare, vom adăuga o conservă de roșii zdrobite, o linguriță de oregano, sare și piper negru măcinat (după gust), în tigaie.

Se amestecă bine pentru se combină și se aduce amestecul la punctul de fierbere.

Pasul 4.  După acest moment, vom reduce focul la mic și lăsam sosul să fiarbă timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când, până se îngroașă, iar aromele preparatului se îmbină.

spaghete cu sos rosu parmezan si masline verzi
Rețetă de Spaghete cu sos roșu, parmezan și măsline verzi[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.     În timp ce sosul fierbe, ne vom ocupă de restul ingredientelor. Tăiați o jumătate de cană de măslinele verzi și o cană și jumătate de roșii cherry înjumătățite.

Pasul 6.  După ce sosul s-a îngroșat, adăugați în tigaie măslinele și roșiile cherry, amestecând bine pentru a se combină.

Se mai lasă amestecul să fiarbă încă 2-3 minute sau până când roșiile s-au înmuiat ușor.

Pasul 7.  Odată ce preparatul nostru este gata, vom împărți spaghetele în patru farfurii, astfel încât să ne asigurăm că fiecare farfurie în parte conține roșii cherry și măsline verzi, cât să ne bucurăm mai mult de savoarea lor, atunci când le servim. Peste spaghete, adăugăm deasupra sosul roșu, iar peste sos se presară și o jumătate de cană de parmezan ras, în prealabil. Un ultim aspect legat de această delicioasă rețeta de spaghete ține de așezarea câtorva frunze de busuioc proaspăt tocate, deasupra, iar rețeta este gata!

Spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de spaghete cu sos rosu
Rețetă de Spaghete cu sos roșu, parmezan și măsline verzi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pui fraged cu ciuperci, suficient de elegant pentru o cină specială



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ravioli cu spanac și brânză, un preparat clasic de paste italiene. Rețeta autentică și secretele unei preparări perfecte pentru un festin culinar!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies