Fursecuri cu semințe de floarea-soarelui. Serviți alături de un pahar de lapte, pentru un mic dejun copios!

retete de gustare

Fursecuri cu semințe de floarea-soarelui

Fursecurile cu semințe de floarea soarelui se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de fursecuri cu semințe de floarea soarelui.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase fursecuri cu semințe de floarea soarelui, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Fursecuri cu semințe de floarea soarelui

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: VIDEO „Rețeta este simplă, însă procedeul o să se lase cu lacrimi. ” Rețeta de inele de ceapă a Alinei Laufer!

Fursecuri cu semințe de floarea-soarelui[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Serviți cu topping de fructe și înghețată de vanilie sau fructe de pădure.” Rețeta de lava cake a lui chef Joseph Hadad

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare – o ora

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Fursecuri cu semințe de floarea-soarelui[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 300 g de făină
  • Sare
  • 250 g de unt
  • 2 ouă
  • 200 g de semințe de floarea-soarelui, decojite
  • 150 g de zahăr
  • o esență de vanilie
  • un pliculeț de praf de copt

Fursecuri cu semințe de floarea-soarelui[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate  de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

fursecuri cu seminte de floarea-soarelui
Fursecuri cu semințe de floarea-soarelui[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180°C. Tot acum ne vom ocupa și de tava noastră pentru fursecuri, fie ea pătrată sau dreptunghiulară, iar în interiorul ei vom așeza o hârtie de copt.
  • Acum ne vom ocupa și de prepararea aluatului pentru fursecuri. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca făina, pe care am cernut o în prealabil, alături de zahăr, pliculețul de praf de copt, dar și sare, după gust. Toate aceste ingrediente se amestecă cu ajutorul unei linguri.

fursecuri proaspete
Fursecuri cu semințe de floarea-soarelui[Sursa foto: freepik]

  • După ce ne-am asigurat că toate ingredientele noastre sunt amestecate așa cum ne dorim, adăugăm un bol și untul, dar și esența de vanilie, amestecând pentru încă puțin timp cu ajutorul unei linguri, pentru ca ulterior să amestecăm toate ingredientele noastre direct cu mâinile, pentru a obține un aluat sfărâmicios.
  • Într-un alt bol de dimensiuni mai mari vom bate cu ajutorul mixerului ouăle, iar ulterior le vom adăuga, treptat, în amestecul nostru din bol, pentru a obține un aluat omogen, amestecând ulterior fie cu mâinile, fie cu un mixer. În continuare, adăugăm aproape toată cantitatea de semințe de floarea-soarelui, decojite, în compoziție, păstrând câteva pentru a decora fursecurile înainte de a le introduce în cuptor.

retete pentru desert
Fursecuri cu semințe de floarea-soarelui[Sursa foto: freepik]

  • Ulterior, începem să formăm cu mâinile fursecurile noastre, luând din compoziția de aluat biluțe, pentru ca ulterior să le așezăm în tava de cuptor și să le presăm cu ajutorul unui pahar. Procesul se repeta până când toate fursecurile sunt gata. Acestea se așază cu ceva spațiu între ele, dat fiind faptul că se vor mai extinde în timpul coacerii, iar deasupra presărăm și restul semințelor de floarea-soarelui.
  • Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit, la temperatura la care am preîncălzit cuptorul, timp de 15 minute sau până când devin aurii și crocanți. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și fursecurile din tavă și îi lăsăm să se răcească.
  • Rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce fursecurile s-au mai răcit și se pot consuma. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Fursecuri cu semințe de floarea-soarelui[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Supă cremă de roșii. O textură cremoasă, ca la mama acasă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies