Galette cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de galette cu căpșune.
Rețetă de Galette cu căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tort cu afine. Excelent pentru iubitorii de afine și nu numai!
Citește și: Mini tarte cu roșii cherry și brânză de capră. O idee cremoasă de aperitiv!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 600 g de făină
- 400 g de unt, rece
- 3 lingurițe de zahăr pudră
- Sare
- 10 linguri de apă rece
ingrediente pentru umplutură
- 1 kg de căpșune
- 80 g de amidon
- 200 g de zahăr
- 5 lingurițe de coajă rasă de la lămâie
- zeama de la o lămâie
- 5 crenguțe de cimbrișor
- 100 g de unt
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara aluatul. Așadar, vom avea nevoie de un robot de bucătărie, sau de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga, pentru început, untul, direct din frigider rece, pe care l-am tăiat în cubulețe în prealabil.
- În momentul în care aluatul nostru începe să se adune, ar trebui să ne oprim din amestecat sau frământat, și să-l modelăm sub formă de bilă, pentru ca ulterior să îl punem într-o pungă curată și să lăsăm timp de aproximativ o oră, la frigider.
- În acest timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, vom începe prin a tăia toate căpșunele noastre, fie în jumătăți, fie în sferturi, în funcție de preferințe, dar și cât de mari sunt căpșunele respective, și chiar în cazul în care acestea sunt de dimensiuni foarte mici, putem lăsa chiar și întregi. Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga toate căpșunele, alături de zahăr, amidon, coaja de lămâie, rasă în prealabil, frunzele proaspete de cimbrișor, amestecăm astfel încât toate aceste ingrediente să ajungă peste căpșunile noastre, iar bolul respectiv se va introduce în frigider, pentru 30 de minute.
- Acum că atât blatul nostru, cât și umplutura sunt gata, trebuie să ne ocupăm de asamblarea preparatului. Prin urmare, vom scoate aluatul din frigider, îl vom frământa pentru puțin timp virgula astfel încât acesta să devină elastic, iar ulterior îl vom așeza între 2 foi de hârtie de copt, pentru a îl întinde cu ajutorul unui sucitor, într-o foaie rotundă, nici prea groasă, dar nici prea subțire, astfel încât să se potrivească pentru tava în care urmează să coacem desertul.
- Ulterior, după ce am întins aluatul nostru, îl vom trage direct cu foaia de copt în tavă, vom îndepărta foaia de copt aflată deasupra blatului, iar în mijlocul aluatului vom așeza umplutura noastră de căpșune, păstrând deoparte siropul rămas de la aceste, ulterior adunăm marginile în jurul căpșunelor, le ungem apoi cu gălbenuș de ou, iar de jur împrejur presărăm puțin zahăr. Deasupra umpluturii vom tăia și câteva cubulețe de unt. Din toate aceste ingrediente vom obține 2 astfel de preparate, ceea ce înseamnă că ne va trebui o tavă de cuptor mai mare, astfel încât cele 2 să încapă, sau acestea se vor coace pe rând.
- Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 220 °C, și introducem desertul nostru în cuptor timp de aproximativ 10 minute, iar ulterior temperatura este scăzută la 200 °C și mai coacem desertul pentru încă 30 de minute.
- La final, tarta trebuie să fie rumenită pe margini, iar fructele înmuiate, exact ca la o dulceață, semn clar că rețeta de astăzi este gata, motiv pentru care vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, iar după ce s-a mai răcit puțin, o putem servi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.