Mini tartele cu roșii cherry și brânză de capră se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu roșii cherry și brânză de capră.
Rețetă de Mini tarte cu roșii cherry și brânză de capră
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de căpșune. Cu siguranță merită să o încercați!
Citește și: Rulouri de pui cu sparanghel și bacon. O aromă desăvârșită cu fiecare mușcătură!
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total- o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru crustă
- 250 g de făină
- 50 g de unt
- 7 linguri de apă rece
ingrediente pentru umplutură
- 250 g de brânză capră
- 250 g de smântână
- Sare
- O linguriță de busuioc uscat
- cât mai multe roșii cherry, ciorchine, mici
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 °C.
- În continuare, ne vom ocupa de prepararea aluatului, motiv pentru care vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari sau, în cazul în care aveți, de vasul robotului de bucătărie, în care vom așeza toată cantitatea de făină, dar și untul tăiat cubulețe în prealabil. Cu ajutorul mixerului vom amesteca în cele 2 ingrediente până când vom obține o textură asemănătoare cu un nisip ud. În 2 tranșe, vom împărții cantitatea de apă și o vom adăuga treptat, timp în care vom mixa în continuare, până când observăm că aluatul începe să se adune într-o bilă. În cazul în care observați că aluatul este mult prea uscat, mai puteți adăuga câteva linguri de apă rece, astfel încât compoziția să fie legată.
- Odată obținut blatul nostru, îl vom răsturna pe o suprafață plată, pe care am presărat puțină făină, și îl vom frământa direct cu mâinile, mai repede, până când vom aduna toate firmiturile de aluat într-o singură bilă. Cu ajutorul unui sucitor, vom întinde aluatul nostru direct pe suprafața plată, într-o foaie subțire, însă nu extrem de subțire.
- Cu ajutorul unor forme rotunde de cuptor, sau a unui pahar, vom decupa din foaia noastră de aluat, formele pentru tarte, însă trebuie să fim atente, pentru că decupajele trebuie să depășească puțin mărimea formelor tăvii, în care vom coace mini tartele.
- Odată ce am decupat formele noastre, le vom așeza în tava pregătită, specială pentru mini tartele noastre, vom întinde bine aluatul, inclusiv pe pereții formelor. Din loc în loc, vom înțepa aluatul nostru cu o furculiță, iar momentan tartele rămân deoparte.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de umplutura noastră, astfel încât, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga smântâna, cu un praf de sare, după gust, dar și brânza cremoasă de capră. Amestecăm, astfel încât toate ingredientele să se omogenizeze împreună.
- Acum că și compoziția noastră este gata, trebuie ca deasupra mini tartelor noastre să așezăm, cu ajutorul unei linguri, din crema noastră de brânză, astfel încât să o întindem pe toată suprafața aluatului nostru, dar să ne și ajungă pentru restul mini tartelor. Deasupra presărăm și busuiocul uscat, după preferințe, și rupem câte 4 sau 5 roșii cherry, pe ciorchine, sau le așezați în funcție de preferințe, iar ulterior, roșiile cherry se vor așeza pe stratul de brânză de pe mini tartă.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când vom observa că mini tartele s-au rumenit așa cum ne dorim. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa puțin tartele să se răcească în forme, iar apoi le vom scoate, pentru că rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.