Prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de căpșune. Cu siguranță merită să o încercați!

retete de gustare

Prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de căpșune

Prăjitura cu cremă de lapte și jeleu de căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de căpșune, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rulouri de pui cu sparanghel și bacon. O aromă desăvârșită cu fiecare mușcătură!

retete pentru desert
Prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine a inventat biscuiții. Povestea strălucitoare a mâinilor iscusite care au inventat acest desert

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 5 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • un pliculeț de praf de copt
  • 4 linguri de făină
  • Sare

ingrediente pentru cremă

  • 800 ml de lapte
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 4 linguri de făină
  • 4 linguri de amidon de porumb
  • 200 g de zahăr
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 300 g de unt

ingrediente pentru decor

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 1 kg de căpșune
  • 3 pliculețe de gelatină granule
  • 1 L de apă fierbinte

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

prajitura cu crema de lapte si jeleu de capsune
Prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să ne apucăm de pregătirea blatului. Așadar, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni potrivite, pentru a separa albușurile de gălbenușurile de la ouă. În bolul în care am adăugat albușurile, vom presăra deasupra și un praf de sare, iar cu ajutorul unui mixer vom amesteca până când vom avea o textură de spumă.
    Separat, în bolul în care am adăugat gălbenușurile, vom adăuga toată cantitatea de zahăr, iar tot cu ajutorul mixerului vom amesteca până când zahărul se va topi, iar compoziția devine albicioasă. Într-un alt bol, vom încorpora făina, cu pliculețul de praf de copt, dar și pudra de cacao. Aceste 3 ingrediente se vor cerne deasupra întregului amestec, de albușuri și gălbenușuri, odată ce acestea au fost amestecate împreună. Continuăm să amestecăm până când la final vom obține aluatul dorit.
  2. Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de preferințe, pe care vom așeza hârtie de copt și în care, ulterior vom turna și Aluatul nostru pe care l-am preparat. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când va trece de testul scobitorii.
  3. În acest timp, ne putem ocupa de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de o oala de dimensiuni potrivite în care vom adăuga 600 ml de lapte, peste care vom adăuga și ambele tipuri de zahăr, ulterior acest conținut se va fierbe. Într-un bol de dimensiuni potrivite, separat, vom amesteca restul cantității de lapte rămase, cu gălbenușurile, cantitatea de făină, dar și amidonul de porumb. Odată ce am obținut și acest amestec, îl vom turna, treptat, peste laptele călduț din oală, timp în care vom amesteca continuu. Vom fierbe conținutul în continuare, amestecând din când în când, astfel încât să obținem o cremă groasă. Odată obținută crema, vom îndepărta oala de pe foc, și eu am lăsat deoparte să se răcească. În momentul în care aceasta s-a răcit, trebuie să încorporăm puțin câte puțin și cantitatea de unt, aflată deja la temperatura camerei.
  4. Separat, într-un bol de dimensiuni potrivite vom adăuga gelatina, la hidratat, alături de 3 linguri de apă, timp de aproximativ 10 minute. În momentul în care gelatina este hidratată, vom adăuga peste aceasta și 1 L de apă fierbinte, bineînțeles, după ce am transferat-o într-o oală de dimensiuni mai mari. Vom amesteca și o vom lăsa deoparte momentan.
  5. Acum că toate ingredientele noastre sunt gata pentru rețetă, vom scoate tava din cuptor, iar după ce s-a mai răcit, vom deasupra crema de lapte preparată, pe care o vom întinde cu ajutorul unei spatule uniform, pe toată suprafața blatului, deasupra cremei vom așeza și bucățile de căpșune feliate, în prealabil, exact atât cât ne dorim, iar deasupra vom turna și gelatina.
  6. Prăjitura se va introduce la lider timp de cel puțin 2 ore, iar după acest timp, rețeta este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Prăjitură cu cremă de lapte și jeleu de căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Pavlova cu sirop de zmeură. Potrivită pentru o aniversare reușită!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies