Rulourile de pui cu sparanghel și bacon se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de rulouri de pui cu sparanghel și bacon.
Rețetă de Rulouri de pui cu sparanghel și bacon
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cine a inventat biscuiții. Povestea strălucitoare a mâinilor iscusite care au inventat acest desert
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Pavlova cu sirop de zmeură. Potrivită pentru o aniversare reușită!
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 12 felii de piept de pui dezosat
- 12 felii de bacon
- 10 bucăți de sparanghel
- 2 morcovi
- zeama de la o lămâie
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv
pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- In primul și în primul rând, pentru a pregăti această delicioasă rețetă trebuie să ne apucăm de felierea pieptului de pui. Așadar, în cazul în care nu ați tăiat deja pieptul de pui în felii, acum trebuie să faceți acest pas, pentru ca ulterior, cu rolul unui bătător special de șnițele, să bateți puțin carnea, pentru a o subția.
- In acest timp ne vom ocupa și de legume. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem să tăiem legumele, în special morcovii, după ce am curățat și am spălat bine, îi vom tăia în bețigașe, nici prea groase, dar nici prea subțiri, iar în cazul în care nu doriți să lăsați bucățile de sparanghel exact așa cum sunt, bineînțeles după ce le-ați spălat puțin și curățat, le puteți tăia și pe acestea în bețigașe, în funcție de preferințe.
- A venit momentul să încingem și cuptorul la o temperatură de 180°C, pentru a fi pregătit pentru momentul în care vom introduce în cuptor preparatul nostru.
- Acum vom avea nevoie de un tocător de dimensiuni mai mari, pe care vom așeza o felie sau 2-a de bacon, în funcție de preeferințe, iar peste ea vom așeza și o felie de piept de pui. Apoi vom grupa, în funcție de preferințe, câteva bețigașe de legume, atât de morcovi, cât și de sparanghel, pentru a le așeza in centrul bucății de piept de pui, astfel încât, bucățile de sparanghel și morcovi să iasă din bucata noastră de pui și bacon. Apoi cu grijă, vom începe să rulăm, atât bacon-ul cât și bucata noastră de piept de pui, peste bețigașele de morcov și sparanghel. Procesul se va repeta până când vom termina toate bucățile de bacon, dar și de piept de pui și legumele.
- Odată ce am terminat cu acest pas, toate bucățile se vor așeza într-o tavă de cuptor, în care am adăugat puțin ulei în prealabil, și vom introduce tava în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40 de minute, până când observăm că bacon-ul a prins puțină culoare, și bineînțeles carnea este pătrunsă.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa preparatul timp de aproximativ 5 minute, iar ulterior îl vom scoate din tavă, iar rețeta de astăzi e gata de servit, în cazul în care doriți, alături de un sos. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.