Pavlova cu sirop de zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pavlova cu sirop de zmeură.
Rețetă de Pavlova cu sirop de zmeură
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tort Pavlova cu glazură de caise. Un desert ușor, asemănător cu un norișor!
Citește și: Cine a inventat Pavlova. Care este povestea din spatele acestui delicios desert
Timp de preparare- o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru pavlova
- 7 albușuri de ou, la temperatura camerei
- 300 g de zahăr pudră
- 15 g de amidon de porumb
- o lingură de oțet de mere
- un pliculeț de praf de copt
- un pliculeț de zahăr vanilat sau esență de vanilie
- un praf de sare
ingrediente pentru decor
- 350 de milioane de smântână lichidă
- 100 g de zahăr pudră
- sirop de zmeură
- zmeură proaspătă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de pavlova cu sirop de zmeură, este să începem prin a prepara, prima și prima dată, pavlova. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga albușurile noastre de ou, aflate la temperatura camerei, albușuri pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, până când vom obține o textură spumoasă, moment în care vom adăuga și un praf de sare. Tot acum adăugăm și pliculețul de praf de copt, dar și pliculețul de zahăr vanilat sau esența de vanilie, în funcție de alegerea făcută, și vom amesteca în continuare albușurile noastre alături de restul ingredientelor, tot cu mixerul, până când vom obține o textură la fel de cremoasă. Acum a venit momentul să amestecăm și zahărul nostru, dar și amidonul de porumb, cele doua cernute treptat în conținutul nostru din bol, timp în care vom continua să amestecăm albușurile noastră cu mixerul. Următorul pas este să adăugăm în această compoziție și oțetul, și să îl continuăm să mixăm până când vom obține un amestec omogen, cremos, iar totodată și ferm.
- Într-o tavă de cuptor de dimensiuni mai mari, fie pătrată sau dreptunghiulară, vom așeza hârtie de copt, iar mijloc vom pune compoziția de pavlova făcută, în formă rotundă, exact așa cum ne dorim să arate la final. În centru vom face o mică adâncitură, pentru ca la final să așezăm puțină frișcă și, sirop de zmeură, dar și bucăți de zmeură proaspete.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 120°C, timp de aproximativ o oră și 30 de minute. După acest interval de timp, vom opri cuptorul, iarbă bezeaua se va lăsa să se răcească, direct în cuptor.
- În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei noastre de frișcă. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga frișca, pe care o vom bate spumă cu ajutorul unui mixer, alături de zahărul pudră, până când vom obține o textură asemănătoare pentru frișcă.
- În momentul în care pavlova s-a răcit complet, vom așeza pe un platou, iar deasupra în centru, vom începe să adăugăm crema de frișcă, atât cât ne dorim, turnând deasupra și sirop de zmeură, iar după ce am pregătit așa cum ne dorim și zmeura noastră proaspătă, vom așeza câteva bucățele deasupra siropului de zmeură.
- Rețeta de astăzi este gata de servit, după ce vom introduce pavlova în frigider, timp de cel puțin 2 ore. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.