Găluște cu prune. Îți vor aduce aminte de copilărie!

galuste cu prune

Găluște cu prune

Găluștele cu prune se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de găluște cu prune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase găluște cu prune, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Găluște cu prune 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Cheesecake New York cu căpșune. Un gust de-a dreptul unic!

retete pentru desert
Găluște cu prune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Clătite umplute cu carne de pui și ciuperci. Un mic dejun mai mult decât sățios!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

retete de prajituri de casa
Găluște cu prune[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

 Ingrediente pentru aluatul găluștelor cu prune 

  • 650 g cartofi albi
  • 5 linguri de ulei 
  • sare
  • 3 oua
  • 3 linguri de griș
  • 200 g faina

Ingrediente pentru umplutura găluștelor cu prune 

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

  • 30 de prune potrivite in dimensiuni
  • 3 linguri de zahar cu un sfert de linguriță de scorțișoară măcinată (opțional)

Ingrediente pentru decorul găluștelor cu prune 

  • 350 g pesmet
  • 200 g zahar
  • 200 g unt

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați

ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

galuste cu caise
Găluște cu prune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Începem prin a prepara aluatul. Fierbeți cartofii cu un praf de sare, după gust, si cu coajă, pentru că sunt mai gustoși și mai puțin apoși așa. Folosiți de asemenea, cartofii albi în loc de cartofii roșii. Atunci când sunt bine fierți, ceea ce putem verifica cu o furculiță, îi scurgeți de apă și îi cojiți imediat.
    Puteți sa ii treceți prin răzătoarea mare. Puteți adăuga un praf de sare, după gust, apoi adăugați ouăle, untul sau uleiul și amestecați bine, timp de aproximativ 5 minute. Adăugați grisul și făina și amestecați-le cu o lingură de lemn. Veți avea un aluat moale, pe care îl puteți lăsa  în congelator, pentru 30 de minute, pentru a se consolida. 
  2. Acum a venit timpul să preparăm si umplutura.
    Curățați prunele de sâmbure și codiță, apoi le rupeți în jumătate sau le lăsați întregi, in funcție de preferințe. Puteți pune separat două linguri de zahăr într-un bol, împreună cu puțină scorțișoară, de asemenea, după preferințe. Înainte de a le pune în găluște, tăvăliți prunele în acest bol. 
  3. Tot acum ne ocupam si de prepararea decorului. Într-o tigaie, topiți untul și apoi adăugați pesmetul, amestecați rapid totul pentru a se omogeniza și pentru a rumeni puțin pesmetul, timp de cel puțin 5 minute. Atunci când luați de pe foc, puneți zahărul la sfârșit si amestecați bine. 
  4. In continuare, ne vom apuca de pregătirea găluștelor cu prune. Puneți la fiert într-o oală, 2 L de apă rece cu un strop de sare, după gust. Verificați dacă aluatul este moale și adăugați o lingură de faină. Nu este nevoie sa frământați prea mult. Puteți aplica puțin ulei pe mâini. Faceți un sul din aluat cu mâinile și rupeți-l în 30 de bucăți egale. Luați o bucată de aluat, o aplatizați și puneți în mijloc o prună înmuiată în zahăr aromat, astfel încât să nu poată fi văzută. Apoi, camuflați-o în aluat și puneți-o pe o tavă sau o farfurie, până sunt toate terminate.
  5. Ulterior, se pun în apă fierbinte și se fierb timp de 5-10 minute. Apoi le scoateți și le adăugați in amestecul de pesmet și zahăr, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Găluște cu prune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Clătite umplute cu carne de pui și ciuperci. Un mic dejun mai mult decât sățios!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies