Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: 4 tendințe de modă în iarna 2023-2024. Lâna de oaie, un material călduros și luxuriant/ EXCLUSIV

Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: 4 tendințe de modă în iarna 2023-2024. Lâna de oaie, un material călduros și luxuriant/ EXCLUSIV
Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: 4 tendințe de modă în iarna 2023-2024. Lâna de oaie, un material călduros și luxuriant/ EXCLUSIV

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre tendințele de modă în iarna 2023-2024!

Tendințele de modă pentru iarna 2023-2024 oferă o varietate bogată de piese vestimentare inovatoare și atrăgătoare în sezonul rece. Află din rândurile următoare care sunt texturile luxuriante, culorile vibrante și accesoriile spectaculoase cu care vei atrage toate privirile!

Tendințe de modă în iarna 2023-2024

Piese vestimentare în carouri

Citește și: Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Profesionalism și stil impecabil. Cele 10 elemente pe care femeile nu trebuie să le adopte niciodată la locul de muncă/ EXCLUSIV

4 tendințe de modă în iarna 2023-2024[Sursa foto: freepik]

Citește și: Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Capsula de eleganță. Cum să creezi o garderobă minimalistă cu cele 10 piese vestimentare de bază/ EXCLUSIV

Carourile rămân o prezență constantă în tendințele de modă în iarna 2023-2024, acestea fiind plăcut remarcate prin îndrăzneală și originalitate, putând fi regăsite pe diverse piese vestimentare precum fuste, paltoane, bolerouri, bluze.

Astfel, cu puțină imaginație, femeile pot combina și obține ținute în carouri impresionante.

4 tendințe de modă în iarna 2023-2024[Sursa foto: freepik]

De altfel, designurile tradiționale au evoluat, îmbrățișând culori strălucitoare și combinații neobișnuite. Spre exemplu, carourile verzi sub formă de grilă au captat atenția, demonstrând o reinterpretare creativă a clasicelor carouri. Un palton galben-muștar adânc și o pereche de pantaloni de piele pot reprezintă o combinație remarcabilă.

Piese vestimentare din piele

4 tendințe de modă în iarna 2023-2024[Sursa foto: freepik]

De asemenea, un material care iese în evidență în acest an este pielea. De la cămăși și fuste la rochii și pantaloni, până la jachete și paltoane, pielea a reușit să cucerească marile capitale ale modei. Piesele vestimentare din piele adaugă întotdeauna un aer sofisticat și elegant ținutelor, astfel că femeile se vor simți de neoprit în sezonul rece.

Piese vestimentare din lână de oaie

4 tendințe de modă în iarna 2023-2024[Sursa foto: freepik]

Pentru un plus de confort în sezonul rece, în tendințele de modă 2023-2024 se regăsesc și ținutele din lână de oaie atât naturală, cât și artificială. Cu alte cuvinte, nevoia de a încorpora vibrații confortabile în garderoba de iarnă 2023-2024 se reflectă într-o abordare crescută a materialelor călduroase și luxuriante, în special lâna de oaie.

4 tendințe de modă în iarna 2023-2024[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Aceasta este des întâlnită în ținute și accesorii, aducând o notă subtilă de rafinament în universul ready-to-wear care domină podiumurile de modă. Astfel, femeile abordează un stil confortabil, dar în același timp rafinat cu piese vestimentare din lână de oaie precum paltoane, pulovere, pantaloni, cât și cizme căptușite cu lână de oaie în diverse culori.

Mai mult decât atât, gențile din lână de oaie sunt la fel de populare și în acest an.

Piese vestimentare de tip business

4 tendințe de modă în iarna 2023-2024[Sursa foto: freepik]

Piesele vestimentare de tip business se află, de asemenea, în tendințele de modă în iarna 2023-2024, redând o estetică a luxului discret. Astfel, femeile abordează acest stil cu ajutorul unor piese vestimentare precum sacouri supradimensionate, pantaloni evazați, cămăși oversized, mocasini cu platformă în diverse nuanțe și texturi.

4 tendințe de modă în iarna 2023-2024[Sursa foto: freepik]

Ce accesorii se poartă iarna aceasta

Mănușile lungi din piele și lână

4 tendințe de modă în iarna 2023-2024[Sursa foto: freepik]

Printre cele mai purtate accesorii în acest sezonul sunt mănușile lungi din piele și lână. Acestea sunt o alegere excelentă pentru ținutele casual, care pot fi scoase ușor din anonimat. Mănușile din piele oferă o căldură considerabilă, fiind un element de impact la orice ținută. Ele sunt întâlnite într-o varietate de lungimi de la cele care acoperă bicepsul până la cele scurte care se asortează frumos cu paltoanele lungi până la încheietura mâinii.

Citește și: Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana: Eleganță fără efort. Ghidul complet pentru a te îmbrăca scump și cu stil!/ EXCLUSIV

Geanta de tip clutch

Un alt accesoriu aflat în tendințele de modă în iarna 2023-2024 este geanta de tip clutch, care a stat în umbră în ultimii ani și care poate fi purtată acum în numeroase combinații. Cu toate astea, ea arată destul de diferit față de acele versiuni subțiri de tip plic întâlnite în trecut.

Eșarfele lungi

4 tendințe de modă în iarna 2023-2024[Sursa foto: freepik]

Eșarfele lungi sunt la modă în această iarnă, fiind extrem de comode și îndrăgite pentru opțiunea de a fi înfășurate de câteva ori în jurul gâtului, feței sau al capului.

Sfaturi și idei despre regulile esențiale de stil de la fashion designerul Maria Ioana

Kfetele:  Care sunt tendințele pentru iarna 2023 – 2024? În ce fel de piese vestimentare putem să investim, astfel încât să nu fie doar pentru un sezon?

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Maria Ioana: Tendințele pentru iarna 2023-2024 se învârt în jurul glamourului anilor ‘80 cu puțin din anii ‘30 dar cu o notă actuală. În iarna aceasta mizăm pe confort și eleganță, fustele maxi și mini rămân în garderoba noastră și în sezonul rece, noutatea este că putem face layering cu fusta/rochia peste pantaloni astfel încât creionăm o suprapunere de tivuri. Sacourile, costumele și paltoanele au o notă mult mai formală, în stil englezesc cu umeri foarte bine structurați; mizam pe mărimi mai mari, XL sau chiar și XXL decât mărimea potrivită pentru un aspect modern. Denimul rămâne în trend și în iarna 2023-2024, îl regăsim cel mai mult prezentat în stil dublu denim, cu piese extrem de bine structurate și croite dar și în asocieri de piese din denim cu bumbac, stofă și lână. Alege să porți denim asemănător în partea de jos și în partea de sus pentru a creiona un look de dublu denim. Talia căzută încă continuă chiar dacă nu este tocmai potrivită pentru un sezon rece, în 2024 alegem să fim fashion chiar dacă asta presupune să purtam pantaloni foarte scurți, tip Miu Miu și talie căzută cu jacheta crop top, cum am văzut la Stella McCartney sau Valentino. În sezonul acesta investim în fuste și rochii maxi pe care le putem purta atât toamna/iarna cât și primăvara cu dresuri sau pantaloni pe dedesubt, puloverele pufoase și din lână sunt un must have în garderoba de iarna; paltoanele maxi, structurate, cu o notă androgină cât și sacourile oversized sunt articolele vestimentare de exterior extrem de versatile și atemporale.

Kfetele:  Care sunt culorile dominante și paleta de culori recomandate pentru iarna 2023-2024?

Maria Ioana[Sursa foto: Instagram]

Maria Ioana: În tendințe pentru sezonul curent se observă o revenire vizibilă la eleganța clasică a negrului asociat cu alb. Este paletă monocromatică care emană un rafinament și o sofisticare atemporală; deși pare extrem de ușor să asociem alb cu negru într-o ținută, nu este, această combinație este una dintre cele mai dificile de realizat. Culoarea roșie o vedem predominantă în diferite nuanțe, de la cele mai vibrante, intense până la cele mai jucăușe nuanțe de roz. Pastelurile și-au găsit loc în peisajul modei, verdele deschis, galbenul pastelat, rozul pudrat sunt unele dintre ele. Un exercițiu de expresivitate și creativitate majoră este combinarea mai multor nuanțe de bej sau gri într-o ținută.

Kfetele:  De cele mai multe ori pentru o femeie este greu să aleagă accesoriile. Pentru accesorii de iarna, care se demodează greu, în ce e bine să investim?

Maria Ioana:  Accesoriile care rămân în trend sunt pălăriile cu borurile largi pentru ținute mai rafinate și șepcile/bucket hat-urile pentru ținute streetwear. În locul căciulilor au apărut cagulele tip balaclava tricotate sau croșetate. Mănușile din piele și centurile masive cu cataramă supradimensionate sunt accesorii ce ne vor fi de folos în iarna 2023-2024.

Am preluat ușor din moda masculină ideea de tailoring, astfel încât un accesoriu must have este papionul sau cravata; poți realiza cu o cravată o ținută extrem de stylish dacă o combini cu o cămașă alba oversized și o fustă neagră maxi.

Kfetele:  Care sunt piesele de bază esențiale în garderoba de iarnă, conform viziunii tale de designer?

Garderoba cu Stil semnată de Maria Ioana[Sursa foto: freepik]

Maria Ioana:  Piesele de baza pentru garderoba de iarnă sunt: paltonul maxi, puloverele tricotate/pufoase, cardiganele, compleurile din două piese tip pulover și pantalon, sacourile structurate, gecile tip teddy bear, gecile oversized și cizmele înalte atât cu toc cât și fără.

Te invitam si maine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Dincolo de fațada bogăției. Cum să descoperi adevărata stare financiară în spatele aparențelor vestimentare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies