Iata de ce sa nu aruncam cojile de fructe si legume.
1. Portocale
Una dintre intrebuintarile cunoscute ale cojilor de portocale uscate este aceea ca sunt folosite pentru a inmiresma casa.
Astfel, cojile de portocale uscate pot fi asezate in boluri in mai multe zone ale casei sau direct pe calorifer pentru a raspandi un miros placut. De asemenea, aseaza cateva coji de portocale in galeata de gunoi inainte de a pune un sac peste ele pentru a indeparta mirosul neplacut.
O alta utilizare mai putin cunoscuta a cojilor de portocale este aceea ca pot inlocui hartia pentru aprins focul. Astfel, cojile uscate de portocale pot fi folosite pentru aprinderea focului intrucat contin uleiuri inflamabile ce ard pentru multa vreme.
Coaja de portocale tine departe insectele. Maseaza-te cu o coaja de portocala pe pielea expusa la intepaturi si acestea vor fi tinute la distanta. De asemenea, cojile de banana calmeaza intepaturile de insecte.
2. Alune
Aduna cojile de alune intr-o punga si foloseste-le tot pentru a aprinde focul atunci cand vrei sa faci un gratar, in loc de carbune. Pentru a se aprinde mai repede stropeste-le cu o solutie formata din detergent de vase si apa, lasa-le sa se usuce, dupa care imprastie un praf de bicarbonat peste ele. Vei observa ca acestea se vor dovedi la fel de eficiente ca bucatile de carbune, fiind mult mai prietenoase cu mediul inconjurator.
Cojile de alune indeparteaza paduchii de plante. Ingropati coji uscate si taiate in pamant, in scurt timp, paduchii vor disparea. Nu folositi coji sau banane intregi,rozatoarele si iepurii, vor sapa dupa ele.