Papaya este fruct exotic, al unei plante, cu trunchi drept si inalt, cu o coroana in forma de evantai si frunze adanc palmate, avand forma de para mare, de culoare galbuie, cu pulpa roz-oranj, carnoasa, suculenta si cu multe seminte de culoare neagra la miljloc.
Unul dintre punctele forte ale acestui fruct este, Vitamina C, oferind cam 144% din valoarea zilnica necesara si vitamina A. Papaya asigura 13% din DRZ (doza recomandata zilnic) in acid folic, si cantitati mari de fibre si potasiu, care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.
Vitaminele B din papaya, cum ar fi acidul folic, piridoxina (vitamina B6), riboflavina, tiamina (vitamina B1) sunt numite “esentiale”, deoarece acestea sunt cerute de corpul tau, dar nu sunt produse de acesta, acesta fiind un motiv foarte bun pentru
Papaya este un remediu natural pentru multe boli, inclusiv ateroscleroza, boli de inima, si artrita reumatoida, ajuta la digestie si mentine sistemul imunitar sanatos. Papaya contine, de asemenea, beta-caroten flavonoide, iar studiile au dovedit ca ajuta la protejarea impotriva cancerului pulmonar si de gura. Alte flavonoide gasite in papaya, si anume luteina, zeaxantina si cryptoxanthins, au proprietati antioxidante puternice impotriva radicalilor liberi care pot cauza imbatranirea prematura si boli degenerative.
Papaya contine 212 aminoacizi si mai multe enzime, inclusiv papaina, o enzima proteolitica care are un efect anti-inflamator asupra stomacului, inclusiv in edem si febra, ce se poate dezvolta postoperator. Papaina ajuta digestia proteinelor mai rapid, ceea ce descurajeaza refluxul acid si si-a demonstrat eficacitatea sa in tratarea ulcerelor si chiar ameliorarea sindromului de colon iritabil. Semintele de papaya au fost folosite in medicina populara pentru tratarea infectiilor parazitare si pecingine.
Sursa: viataverdeviu.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro