Un desert pregătit nu strică niciodată, iar Geta Sterp a pregătit o tartă cu fructe, ca un curcubeu.
Geta Sterp este una dintre cele mai apreciate prezențe din showbizul românesc, datorită naturaleții și modestiei sale. Aceasta este dedicată familiei sale și gospodăriei, iar deseori, alege să posteze în mediul online, rețete pregătite chiar de ea, iar de această dată, a pregătit cu doar câteva zile în urmă, o rețetă simplă de tartă cu fructe, postată pe contul de Instagram.
Tartă cu fructe, pregătită de Geta Sterp
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
Pentru blat:
- 4 ouă
- 30 ml apă caldă
- 200 g zahăr pudră
- 60 g margarina
- 100 ml lapte
- un praf de copt
- 10 linguri făină
- esență de lămâie
Pentru cremă:
- un plic budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 2 linguri de zahăr
Pentru decor:
- fructe proaspete (după preferințe)
Mod de preparare
„ Se bat ouăle cu un praf de sare și apă caldă. Apoi, adăugăm zahărul, esența de lămâie, laptele, margarina (pe care am topit-o), făina și praful de copt. Le omogenizăm bine, după care turnăm compoziția obținută într-o tavă unsă cu margarina. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea, iar când blatul e copt, îl scoatem și îl lăsăm la răcit. Între timp, ne ocupăm de budincă. Amestecăm conținutul unui plic cu patru linguri de lapte și două linguri de zahăr. Celălalt lapte îl punem la fiert, iar când fierbe, turnăm peste compoziție și punem din nou la fiert, amestecând continuu până se îngroașă. Lăsăm budinca la răcit, după care montăm prăjitura. Dacă aveți poftă de un dulce care să nu fie grețos, aveți aici rețeta potrivită! Poftă bună!”,