Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața. Frumusețe și strălucire pentru ziua ta

Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața
Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața

Află din rândurile următoare cum să îți alcătuiești o rutină de îngrijire pentru dimineață.

Îngrijirea pielii este un subiect foarte important căruia fiecare dintre noi ar trebui să îi acordăm atenția cuvenită. Există o mulțime de afecțiuni ale pielii care apar odată cu înaintarea în vârstă, dar și de la vârste foarte fragede. De aceea, este esențial să avem grijă de pielea noastră, să identificăm problemele cu care ne confruntăm, ceea ce vrem să tratăm sau să prevenim.

Toate acestea se realizează prin intermediul unui consult la medicul dermatologic, iar ulterior prin alcătuirea unei rutine de îngrijire a pielii astfel încât să îi oferim acesteia ingredientele necesare pentru o bună

funcționare.

Fiecare dintre noi trebuie să aibă o rutină de îngrijire dimineața și una seara, aceste două momente fiind esențiale pentru un aspect proaspăt, îngrijit și sănătos al pielii pe întreg parcursul zilei.

Descoperă din rândurile următoare cum ar trebui să arate o rutină de îngrijire a pielii de dimineață după informațiile oferite de Nadd Hu, creator de conținut, în cadrul unei emisiuni.

Totul depinde de tipul de ten pe care îl avem și de problemele pielii. Trebuie să le alegem în funcție de ce zice tenul nostru și ce zice el .”, a spus creatorul de conținut.  

Pasul unu. Cleanser

Citește și: Care este rutina de îngrijire a tenului. Cei 3 pași care te vor ajuta să ai un ten strălucitor!

Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața
Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața[Sursa foto: freepik]

Primul și poate cel mai important pas în procesul de îngrijire al pielii este curățarea acesteia. Astfel, de dimineață deoarece încă nu am aplicat niciun produs de machiaj, putem doar să facem o curățare ușoară a pielii cu ajutorul unui cleanser. De asemenea, unele persoane recomandă și curățarea simplă, doar cu apă plată și chiar cu gheață, care are un efect calmant asupra pielii și îi oferă acesteia un aspect plăcut.

 

Un alt lucru foarte important în procesul de curățare al pielii este evitarea folosirii prosopului și sub nicio formă nu trebuie să frecăm fața cu acesta. Specialiștii în domeniu recomandă să folosim șervețele de unică folosință cu care să tapotăm ușor pielea sau să o lăsăm să se usuce singură.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pasul doi. Toner

Următorul pas în rutina de îngrijire a pielii de dimineață constă în aplicarea unei loțiuni tonifiante.

Loțiunea tonifiantă ne ajută să echilibrăm pH-ul pielii. Este foarte important să folosim un toner care nu are foarte mult alcool. Dacă conține foarte mult alcool, atunci îți distruge microbiota pielii, adică echilibrul între microbii buni și microbii răi ai pielii .”, a spus specialistul în domeniu.

 

Pasul trei. Ser

Ulterior, după ce am aplicat loțiunea tonifiantă, în funcție de nevoile tenului nostru, putem aplica și un ser pe piele pentru a-i oferi acesteia un aspect proaspăt și îngrijit.

Trebuie să știți care este tipul vostru de ten. Dacă este un ten uscat, mixt sau gras, trebuie să folosim un ten în funcție de aceste probleme.

Dacă mai avem și roșeață sau riduri fine, folosim un produs pentru acea problemă .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Pasul patru. Cremă hidratantă

Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața
Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața[Sursa foto: freepik]

Hidratarea este un pas extrem de important, care nu trebuie să lipsească din nicio rutină de îngrijire. Este esențial să nu excludem acest pas, indiferent de tipul de ten deoarece chiar și tenul gras are nevoie de o hidratare în profunzime.

„Crema hidratantă o folosim în funcție de tenul nostru. Dacă avem un ten uscat, folosim o cremă mai grasă. Dacă avem un ten mixt sau gras, folosim o cremă mai fluidă sau chiar loțiune .”, a spus specialistul în domeniu.

De asemenea, în compoziția cremei hidratante este important să se regăsească ingrediente care asigură o bună funcționare a pielii și contribuie la calitatea acesteia, cum ar fi peptidele, acidul hialuronic, vitamina C sau vitamina E.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul cinci. Cremă de ochi

Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața
Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața[Sursa foto: freepik]

Pe lângă hidratarea tenului, trebuie ca fiecare dintre noi să folosească o cremă specială pentru zona ochilor. Aceasta este mai delicată și cuprinde o concentrație mai mică de substanțe, astfel încât să fie adaptată pielii sensibile din zona ochilor.

Pasul șase. SPF

Citește și: Ce SPF este recomandat să folosim zilnic. Cum să alegi să folosești corect crema cu factor de protecție solară

Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața
Ghid complet pentru rutina de îngrijire dimineața[Sursa foto: freepik]

Crema cu factor de protecție este un alt produs care nu trebuie să lipsească din rutina noastră de îngrijire de dimineață. Aceasta trebuie aplicată într-o cantitate generoasă, indiferent de anotimp sau de condițiile meteorologice și trebuie reaplicată la două ore pentru o protecție eficientă împotriva razelor UV.

Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

5 greșeli de frumusețe pe care să nu le faci toamna aceasta

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies