Ghidul complet al utilizării acidului glicolic. Cum să integrezi acest elixir al frumuseții în rutina ta de îngrijire zilnică

Ghidul complet al utilizării acidului glicolic. Cum să integrezi acest elixir al frumuseții în rutina ta de îngrijire zilnică
Ghidul complet al utilizării acidului glicolic. Cum să integrezi acest elixir al frumuseții în rutina ta de îngrijire zilnică

O rutină de îngrijire completă are nevoie de mai multe produse, pentru a îi asigura pielii noastre, toată gama de nutrienți din produsele de îngrijire. Există pe piață mai mulți acizi, ce au diverse roluri în sănătatea tenului.

Acidul glicolic este unul dintre aceștia, reprezentând un produs din ce în ce mai folosit de către o mulțime de persoane. Totuși, este important să înțelegi ce rol are acesta, dar și cum îl poți introduce în rutina ta de îngrijire. Folosirea acidului glicolic poate stimula producția de colagen, o proteină esențială pentru elasticitatea și fermitatea pielii. Prin încurajarea sintezei de colagen, acest acid poate contribui la reducerea ridurilor și a liniilor fine.

Deși este un acid exfoliant, poate ajuta și la menținerea hidratării pielii. Acesta încurajează reținerea apei în straturile pielii, contribuind astfel la o hidratare optimă.

Ce este acidul glicolic

Citește și: 5 remedii pentru buze crăpate. Numărul 2 nu este deloc scump

cu ce nu se combina acidul glicolic
Cu ce nu se combină acidul glicolic[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cele mai bune tehnici de conturare a feței pentru a obține un look sculptat și elegant

Acidul glicolic face parte din acizii alfa-hidroxilici. Acesta este derivat din plante, dar se regăsește și în fructe, în trestia de zahăr și în lapte. Gama de acizi AHA este regăsită în majoritatea produselor de îngrijire, fie că vorbim de exfoliante, demachiante sau diverse creme.

Ce beneficii are acidul glicolic

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Spre deosebire de alte produse de tip AHA, acidul glicolic vine cu un mare avantaj. Acesta se absoarbe cu ușurință în piele, datorită faptului că are cea mai mică dimensiune de molecule. Sub formă pură, acidul glicolic este inodor și incolor. Cu toate că are un număr mai mic de molecule, acest acid este cel mai puternic dintre toate produsele de tip AHA.

Exfoliere

Unul dintre principalele beneficii pe care le are este acela că reprezintă un bun exfoliant pentru ten. Așadar, acidul glicolic ajută în eliminarea celulelor moarte ale pielii, oferind un aspect mult mai luminos și ferm. Acest avantaj este foarte util pentru combaterea acneei, deoarece poate reduce erupțiile provocate de acest sindrom. Un peeling cu acid glicolic va curăța profund tenul, evitând formarea de coșuri.

Combaterea ridurilor

Mai mult, acest produs reprezintă un umectant foarte eficient, deoarece atrage apa pentru celulele pielii. Acest criteriu ajută la combaterea îmbătrânirii pielii, oferind un aspect mai plin al feței. Astfel, acidul glicolic poate preveni ridurile.

Hidratare

acid glicolic utilizare
Cum se utilizează acidul glicolic[Sursa foto: Freepik]

Hidratarea este un factor esențial pentru orice tip de ten. De aceea, este important să folosim produse potrivite, ce ne ajută să avem un ten hidratat.

Acidul glicolic este unul dintre acestea, deoarece stimulează producția de colagen și de acid hialuronic, în piele.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Combaterea petelor hiperpigmentare

Expunerea la razele UV aduce o serie de aspecte neplăcute, cum sunt petele hiperpigmentare sau arsurile solare. Din fericire, acidul glicolic poate diminua aceste probleme, deoarece este bogat în antioxidanți, care ajută la vindecarea petelor și a arsurilor.

Sfaturi pentru utilizarea corectă a acidului glicolic în rutina ta de îngrijire a pielii

produse cu acid glicolic
În ce produse se poate regăsi acidul glicolic?[Sursa foto: Freepik]

Avantajul acestui produs este faptul că poate fi folosit pe orice tip de piele. Totuși, ca la orice acid, personale cu ten sensibil trebuie să fie foarte atente când îl utilizează. De aceea, înainte de a fi introdus cu regularitate în rutina de îngrijire, acest produs trebuie testat pentru câteva zile. Acidul glicolic poate fi folosit sub formă de ser, dar există și produse ce conțin acest ingredient. Spre exemplu, o persoană cu tenul predispus la acnee poate folosi un gel de curățare, pe bază de acid glicolic. Cine se confruntă cu pete hiperpigmentare, poate să introducă în rutina zilnică, o dată sau de două ori pe săptămână, un exfoliant cu acid glicolic. Atunci când folosim acizi pe ten, este important să acordăm mare atenție concentrației. Nu este indicat să folosești o concentrație mai mare de 10% pentru acidul glicolic. De asemenea, este important de știut că produsele pe bază de acid glicolic, trebuie introduse treptat în rutina de îngrijire, pentru a nu cauza iritații sau roșeață. La fel ca și retinolul, acest acid reprezintă un produs minunat pentru combaterea îmbătrânirii tenului. Cu toate acestea, cele două nu trebuie combinate, deoarece reprezintă formule destul de puternice. Așadar, dacă avrei să te bucuri de beneficiile amândurora, utilizează-le în zile diferite.

acid glicolic beneficii
Ce beneficii are acidul glicolic[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Diferența dintre anticearcan și corector. Cum să folosești corect aceste produse de machiaj!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies