Ghidul complet pentru alegerea rujului perfect. Cum să aflăm nuanța și textura ideală pentru buzele noastre

Ghidul complet pentru alegerea rujului perfect. Cum să aflăm nuanța și textura ideală pentru buzele noastre
Ghidul complet pentru alegerea rujului perfect. Cum să aflăm nuanța și textura ideală pentru buzele noastre

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre cel mai potrivit ruj pentru tine!

Alina Balgiu, national face designer, a discutat în cadrul unei emisiuni TV despre alegerea perfectă de ruj.

Cum alegem rujul

Ghidul complet pentru alegerea rujului perfect[Sursa foto: freepik]

Atunci când femeile aleg un ruj, trebuie să țină cont întotdeauna de intensitatea, textura și momentul în care îl vor purta. Textura satinată a rujului oferă un aspect hidratant, plin și rezistent, în timp ce textura mată evidențiază conturul buzelor într-un mod frumos și captivant.

”Când vine vorba de alegerea unui ruj, este foarte important să ne gândim la alegerea intensității, texturii, dar și momentul în care dorim să le purtăm. Când vine vorba de textura satinată, bineînțeles aspectul va fi unul hidratant, voluptuos, confortabil, dar și rezistent. Textura mată va defini foarte bine conturul buzelor și trebuie să ne facem un exercițiu de imaginație dacă vrem un aspect al buzelor îmbrăcate într-o catifea roșie”,

a spus specialistul.

Femeile trebuie să se gândească, pentru început, la subtonul pielii, culoarea ochilor și a părului. Pentru textura mată, este nevoie de mai multă precizie și definire a conturului, fiind recomandat să se aplice cu o pensulă. În cazul texturii satinate, poate fi aplicat direct pe centrul buzelor pentru un aspect plin al buzelor.

Ghidul complet pentru alegerea rujului perfect[Sursa foto: freepik]

”Când alegem o textura rujului, trebuie să ținem cont și de subtonul pielii, trebuie să ținem cont de culoarea ochilor, dar și a părului.

Când vine vorba de aplicare, aici contează mult textura rujului, pentru că atunci când vine vorba de o textură mată ai nevoie de mai multă precizie, ai nevoie de definirea conturului mult mai precis, deci vom aplica cu o pensulă. Dar când vine vorba de o textură satinată, îl poți aplica direct pe centrul buzelor pentru a obține acel efect voluptuos și de mărire al buzelor”, a precizat ea.

Citește și: Machiaj pentru rochie albastră. Crearea unui machiaj fabulos care va obține numai complimente!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ce culoare purtăm în funcție de eveniment și perioada zilei

Ghidul complet pentru alegerea rujului perfect[Sursa foto: freepik]

De asemenea, pentru ca fiecare femeie să ofere încredere și putere, pot opta pentru un ruj roșu în timpul zilei.

Astfel, se poate folosi o pensulă pentru precizie și conturul buzelor, însă un truc genial este folosirea unei pensule curate îmbibată cu fond de ten pentru a defini conturul buzelor și pentru a adăuga luminozitate buzelor.

”Se spune că rujul și buzele sunt semnătura oricărei femei. Tocmai de aceea, dacă vrei să ai această încredere și să emani putere, poți purta un ruj roșu inclusiv pe timpul zilei.

Poți folosi o pensulă pentru precizie și pentru contur, dar în același timp există un alt sfat foarte util. Cu o pensulă curate poți lua fondul de ten pe care l-ai folosit și poți defini foarte bine conturul buzelor, și în același timp redai mai multă luminozitate buzelor”, a continuat aceasta.

Ghidul complet pentru alegerea rujului perfect[Sursa foto: freepik]

Cele mai potrivite rujuri zilnice sunt cele cu o nuanță sau două mai închise decât culoarea naturală a buzelor. Astfel, printre cele mai folosite rujuri au nuanțe de roz, coral sau bej pentru piele deschisă, iar pentru

piele mai închisă sunt utilizate de cele mai multe ori nuanțe de trandafir sau fructe de pădure.

Atunci când vine vorba de evenimente speciale precum o nuntă, femeile pot opta pentru o nuanță care să se asorteze cu ținuta și care să îmbunătățească întreg aspectul.

Pentru o întâlnire romantică, cele mai multe femei apelează la o nuanță de roșu intens sau roz. De asemenea, trebuie luat în considerare ca rujul să nu fie prea luminos sau strălucitor, deoarece acest lucru poate fi prea mult în evidență. Mai mult decât atât, se poate încerca și rujul nude dacă femeile nu vor să atragă prea mult atenția.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Ghidul complet pentru alegerea rujului perfect[Sursa foto: freepik]

La locul de muncă se poartă deseori nuanțe de ruj care să reziste mai mult. Alegerea unui ruj de lungă durată este cel mai important pas pentru ca buzele tale să reziste toată ziua.

Citește și: Machiaj pentru rochie roșie. Cum să creezi un machiaj senzual și seducător pentru a complimenta frumusețea acestei culori!

Îngrijirea buzelor

Ghidul complet pentru alegerea rujului perfect[Sursa foto: freepik]

Secretul pentru a avea buze cât mai sănătoase și frumoase este folosirea unui produs hidratant în fiecare zi. Mai mult decât atât, dacă buzele devin uscate, este posibil să aibă nevoie de o exfoliere cu ajutorul unui scrub de buze de 1-2 ori pe săptămână. De asemenea, unul dintre cele mai bune sfaturi pentru buze catifelate este masajul acestora, deoarece ajută la circulația sângelui și oferă un aspect trandafiriu natural.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Machiaj ten bronzat. Tehnici de machiaj pentru a sublinia frumusețea unui ten brăzdat de soare!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jucătorii echipei naționale, gest inedit pentru gazde. Ce au făcut tricolorii după eliminarea de la EURO 2024 - FOTO

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies