Află din rândurile următoare cât zahăr se pune, de fapt, la gemul de prune.
Sezonul gemului de prune se apropie cu pași repezi, iar odată cu acesta, gospodinele se pregătesc pentru a-și umple cămara cu cel mai gustos preparat. Gemul de prune este fără doar și poate unul dintre cele mai îndrăgite deserturi, putând fi consumat simplu sau în diferite combinații, pe clătite sau în cornulețe sau alte deserturi delicioase.
Cu toate acestea, o problemă des întâlnită în rândul gospodinelor atunci când prepară gemul de prune este cantitatea de zahăr pe care trebuie să o adauge.
Cât zahăr trebuie să pui la gemul de prune
Citește și: Mini cornuri cu gem. Mai pufoase și mai fragede ca niciodată!
Rețeta de gem de prune este una foarte ușor de realizat, care nu presupune folosirea multor ingrediente, ci doar o perioadă mai mare de timp în care să te dedici întru totul acestui preparat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În schimb, multe gospodine atunci când prepară gemul de prune întâmpină o serie de dificultăți legate de cantitatea de zahăr pe care trebuie să o adauge în funcție de cantitatea de prune. Astfel, dacă nu suntem atente, gemul de prune poate ieși fie prea dulce, fie lipsit de gust, iar acest lucru reprezintă o adevărată problemă.
Așadar, rețeta originală presupune că la o cantitate de 2 kilograme de prune este necesară o cantitate de 500 de grame de zahăr. Aceasta cantitate poate să difere în funcție de cât de dulci sunt prunele, sau în funcție de cât de dulce îți dorești să fie gemul. Gustul original este o combinație între dulce și acrișor.
Rețetă simplă de gem de prune
Ingrediente
- 2 kg prune
- 500 de grame de zahăr
- zahăr vanilat sau esență de vanilie (opțional)
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl parcurgi în realizarea gemului de prune este să speli și să cureți de sâmburi și de codițe prunele.
După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Este foarte important să amestecați cu o lingură de lemn astfel încât să nu se prindă de cratiță, insistând mai mult pe fundul vasului.
Gemul de prune se lasă la fiert până când se leagă. Poți face testul cu o linguriță de gem într-o farfurie: dacă gemul se desface ușor în bucățele mici, înseamnă că nu este suficient fiert.
Când gemul a fiert, acesta se pune fierbinte în borcane curate și sterilizate. Borcanele se închid ermetic și se lasă 5 minute cu capul în jos, după care se lasă la răcit și apoi pot fi așezate în cămară.