Mini cornuri cu gem. Mai pufoase și mai fragede ca niciodată!

retete pentru desert

Mini cornuri cu gem

Mini cornurile cu gem se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini cornuri cu gem.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase mini cornuri cu gem, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de mini cornuri cu gem

Rețeta delicioasă de mini cornuri cu gem, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de mini cornuri cu gem este de o oră 

retete de gustare
Mini cornuri cu gem[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - 30 de minute 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total - o oră și 30 de minute 

Rețeta de mini cornuri cu gem este pentru 6 persoane 

retete de prajituri de casa
Mini cornuri cu gem[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – mini cornuri cu gem 

  •  600 g de făină 
  • 25 g de drojdie proaspătă sau 7 g de drojdie uscată 
  • 4 ouă mari, la temperatura camerei 
  • 150 g de zahăr granulat  
  • 200 ml de lapte, la temperatura camerei 
  • 100 g de unt, la temperatura camerei 
  • un praf de sare 
  • o esență de vanilie 
  • Gem, la alegere 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

cornulete cu gem
Mini cornuri cu gem[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Prăjitură cu cremă de caramel și arahide, se poate servi la o petrecere cu prietenii. Îndulcește-ți papilele gustative cu o tentație dulce de neuitat!

Mod de preparare - mini cornuri cu gem 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru prepararea acestui desert delicios de mini cornuri cu gem, este să începeți prin a cerne făina într-un bol de dimensiuni mai mari, mijlocul căreia veți face o groapă pentru a adăuga drojdia, pe care ați amestecat o cu puțin
    lapte cald, în prealabil. Aceasta se va lăsa să crească, timp de aproximativ 10 minute. 
  2. În acest interval de timp, vom bate ouăle, doar 3 dintre ele, împreună cu toată cantitatea de zahăr, praful de sare, dar și esența de vanilie. În ceea ce privește untul, acesta trebuie topit împreună cu laptele. Toate ingredientele se vor turna în bolul în care se află drojdia, și începem să frământăm toată compoziția, direct cu mâinile.
    În cazul în care observați că mai este nevoie, mai puteți adăuga 30-50 g de făină. Aluatul trebuie să fie moale, să nu mai fie lipicios, motiv pentru care îl vom frământa timp de aproximativ 20 de minute, pentru a ajunge în punctul în care se va dezlipi de pe mâini. Abia atunci îl vom lăsa de tot în bol, vom acoperi bolul și îl vom lăsa să mai crească timp de aproximativ o oră, pentru a și dubla volumul. 
  3. Abia atunci vom lua aluatul și vom pune pe o suprafață plată, pentru AL împărți în 2 mingi egale. An fiecare bucată de aluat se va întinde cu ajutorul unui sucitor, pentru a forma un cerc, de aproximativ 30 cm. Abia apoi îl vom tăia în triunghiuri egale, la baza cărora vom adăuga câte o linguriță de gem, la alegere. În continuare, vom începe să rulăm cornulețele, iar la final le vom închide bine apăsând cu degetele. 
  4. În continuare, vom așeza toate cornulețele într-o tavă de dimensiuni mai mari, pe care am așezat deja hârtie de copt, și în preîncălzit cuptorul la 200 °C. După ce au mai crescut puțin, le vom unge cu un ou bătut, și le vom coace timp de aproximativ 10 minute, la această temperatură de 200 °C, iar după acest interval de timp vom reduce temperatura la 180 °C, pentru a continua să le mai coacem încă 20 de minute, sau până când vedem că sunt coapte complet. 
  5. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și coordoneze din tavă, vom aștepta să se mai răcească puțin pentru a fi bune de savurat, iar rețeta este gata. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

cornuri pufoase cu unt
Mini cornuri cu gem[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de ardei umpluți a lui Sorin Bontea! Cheful a dezvăluit care este trucul ce îi face să fie atât de delicioși



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Tartă cu brânză dulce și mere caramelizate. Un amestec de arome nemaipomenit!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies