Prăjitura cu cremă de caramel și arahide reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de prăjitură cu cremă de caramel și arahide. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă prăjitură cu cremă de caramel și arahide, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Prăjitură cu crem ă de caramel și arahide
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de prăjitură cu cremă de caramel și arahide, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețet ă de prăjitură cu crem ă de caramel și arahide este de 20 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră
Rețeta de prăjitură cu crem ă de caramel și arahide este pentru 4 persoane
Citește și: Rețetă de Plăcintă de dovleac, savurată la orice oră din zi
Ingrediente – Prăjitură cu crem ă de caramel și arahide
Ingrediente pentru blat
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 200 g de făină
- 150 g de zahăr granulat
- 100 g de unt
- 3 ouă
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de extract de vanilie
- o jumătate de linguriță de sare
- 100 ml de lapte
Ingrediente pentru crema de caramel
- 400 g de zahăr brun
- 200 g de unt
- 200 ml de smântână lichidă
- o jumătate de linguriță de sare
Ingrediente pentru stratul de arahide
- 150 g de arahide prăjite și tocate
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețeta de Spaghete Bolognese, un fel de mâncare tradițional italian
Mod de preparare - Prăjitură cu crem ă de caramel și arahide
Pasul 1. Începeți prin pregătirea blatului.
Pasul 2. În bolul mixerului, bateți 100 de grame de unt și 150 de grame de zahăr granulat până când compoziția devine pufoasă și cremoasă. Adăugați 3 ouă pe rând, amestecând bine după fiecare adăugare.
Pasul 3. Turnați compoziția în tava pregătită și coaceți pentru aproximativ 25 de minute sau până când blatul este rumen și pufos la atingere. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.
Pasul 4. Pregătiți crema de caramel. Într-un vas mare și adânc, topiți 400 de grame de zahăr brun la foc mediu, amestecând continuu până când se topește complet și devine auriu. Adăugați 200 de grame de unt și amestecați bine până când se topește și se încorporează în caramel. Adăugați apoi 200 de mililitri de smântână lichidă și o jumătate de linguriță de sare și amestecați bine până când obțineți o cremă omogenă și lucioasă.
Pasul 5. Lăsați crema de caramel să se răcească la temperatura camerei. Imediat apoi, tăiați în 3 straturi blatul de prăjitură, iar apoi turnați peste primul strat, puțină cremă, astfel încât să acopere toată suprafața blatului, apoi adăugați un alt strat de blat, un alt strat de cremă, iar nu în ultimul rând, un alt strat de blat și un ultim strat de cremă de caramel.
Pasul 6. Presărați arahidele tocate mărunt peste crema de caramel, apăsând ușor pentru a se lipi de cremă, iar rețeta este gata!
Prăjitura cu crema de caramel și arahide este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pulpe de pui crocante, mai bune ca cele de la fast-food!