Pulpele de pui crocante reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pulpe de pui crocante. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase pulpe de pui crocante, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pulpe de pui crocante
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pulpe de pui crocante, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețet ă de pulpe de pui crocante este de 20 de minute
Citește și: Rețetă de Vafe cu caramel și sos de ciocolată, un mic dejun care impresionează oaspeții
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Rețeta de pulpe de pui crocante este pentru 8 persoane
Ingrediente – Pulpe de pui crocante
- 8 pulpe de pui
- 1 cană de fulgi de porumb
- 1 lingură de paprika
- 1 lingură de praf de usturoi
- 1 lingură de praf de ceapă
- o jumătate de linguriță de sare
- o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
- o jumătate de cană de făină
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- un sfert de cană de lapte (la temperatura camerei)
- spray de gătit
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare - Pulpe de pui crocante
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți grătarul la foc mediu-mare.
Pasul 2. În continuare, veți avea nevoie de o pungă de dimensiuni mai mari, în care veți așeza o cană de fulgi de porumb, pe care îi vom zdrobi cu ajutorul unui sucitor. Odată zdrobiți, îi veți așeza într-un bol mare, în care îi veți amesteca cu o lingură de boia de ardei, o lingură de praf de usturoi, o lingură de praf de ceapă, o jumătate de linguriță de sare
Pasul 3. Într-un bol separat, este nevoie să amestecați 2 ouă (la temperatura camerei), cu un sfert de cană de lapte (la temperatura camerei).
Pasul 4. De asemenea, vom avea nevoie de încă un bol, în care vom pune o jumătate de cană de făină.
Pasul 5. În continuare vă veți ocupa de pregătirea pulpelor. Așadar, vom avea nevoie de 8 pulpe de pui pe care, rând pe rând, le veți înmuia în bolul în care se află făina, scuturând excesul rămas, apoi scufundați puiul în amestecul de ouă și, la final, în amestecul de fulgi de porumb, apăsând fulgii de porumb în pui, pentru a vă asigura că au rămas pe bucățile de pui.
Pasul 6. Puneți cele 8 pulpe de pui acoperite, pe o farfurie și repetați procesul, până când toate pulpele sunt trecute prin fiecare amestec din boluri și acoperite îndeajuns de bine.
Pasul 7. Pulverizați grătarul cu spray de gătit și așezați pulpele de pui pe grătar, pentru a le găti timp de 20-25 de minute. Atenție însă! Este nevoie să le întoarceți din când în când, pentru a deveni aurii și gătite corespunzător. Odată gătite, le puteți servi fierbinte, iar rețeta este gata!
Pasul 8. De menționat este faptul că, pentru a vă asigura că puiul este gătit până la capăt, ar trebui să utilizați un termometru pentru carne, verificând astfel dacă temperatura internă a atins 75 de grade Celsius. În plus, în cazul în care nu aveți un grătar, puteți găti puiul și la cuptor la 200 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute sau până când este gătit.
Pulpele de pui crocante sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Fursecuri fără gluten cu ciocolată