Rețeta de Spaghete Bolognese, un fel de mâncare tradițional italian

Spaghetele bonogneze u ajuta atat de mult medicamnettaia, dar cihiat cu anumite aspect.
Rețeta de Spaghete Bolognese, un fel de mâncare tradițional italian

Spaghetele Bolognese reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  spaghete Bolognese. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase spaghete Bolognese, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Spaghete Bolognese

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  spaghete Bolognese, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire   pentru această rețet ă de   spaghete Bolognese este de 30 minute

Timp de preparare  – o oră și 30 minute

Timp total  – 2 ore

Rețeta de spaghete Bolognese este pentru 2 persoane

Spaghetele bonogneze u ajuta atat de mult medicamnettaia, dar cihiat cu anumite aspect.
Rețeta de Spaghete Bolognese, un fel de mâncare tradițional italian[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Rețetă de Supă cremă de broccoli, delicioasă și sănătoasă

Ingrediente – Spaghete Bolognese

  • 500 de grame carne tocată amestec (de porc, vită și oaie)
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 morcovi mijlocii, curățați și tăiați cubulețe mici
  • 2 tulpini de țelină, curățate și tăiate cubulețe mici
  • 3 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 cană de suc de roșii
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 cană de vin roșu
  • sare și piper proaspăt măcinat, după gust
  • frunze proaspete de busuioc, mărar și pătrunjel
  • 400 de grame de spaghete

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Mod de preparare - Spaghete Bolognese

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, puteți începe prin a pregăti toate ingredientele necesare acestei rețete de Spaghete Bolognese.

Așadar, tot ce trebuie să faceți pentru început, este să tocați mărunt o ceapă mare și fin 3 căței de usturoi, tăiați în cubulețe mici și curățați 2 morcovi mijlocii, dar și 2 tulpini de țelină curățate, în cubulețe mici.

Pasul 2.  În continuare, scoateți cele 500 de grame de carne tocată din ambalaj și pregătiți 2 linguri de pastă de tomate și 1 cană de suc de roșii.

Într-o tigaie mare, încălziți o lingură de ulei de măsline și adăugați ceapa, morcovii și țelina. Gătiți timp de 5-7 minute la foc mediu, mișcând continuu, până când legumele sunt moi și aurii. Adăugați usturoiul tocat și gătiți timp de 2 minute în plus, până când acesta este aromat.

Pasul 3.  În continuare, adăugați carnea tocată în tigaie și gătiți până când aceasta s-a rumenit pe toate părțile și nu mai este roz.

Acest proces poate dura aproximativ 10 minute, astfel încât trebuie să mișcați carnea în tigaie pentru a se prăji uniform. Când carnea este rumenită, adăugați pasta de tomate și amestecați ușor. Adăugați sucul de roșii și 1 cană de vin roșu și amestecați bine până când toate ingredientele sunt bine îmbinate. Reduceți focul și lăsați sosul să fiarbă timp de aproximativ o oră. Astfel, carnea și legumele se vor înmuia și se vor combina perfect cu celelalte ingrediente, creând un sos bogat și aromat.
După o oră, condimentați cu sare și piper în tigaie și ajustați gustul după cum doriți.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 4.  În același timp, introduceți 400 de grame de spaghete în apă cu sare și gătiți-le al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce spaghetele sunt fierte, le scurgeți și  le adăugați în tigaia cu sosul. Amestecați ușor spaghetele cu sosul, pentru a le acoperi perfect.

Pasul 5.     După ce spaghetele sunt acoperite cu sosul delicios Bolognese, serviți-le în farfurii adânci, presărate cu frunze proaspete de busuioc, mărar și pătrunjel, iar rețeta este gata! De menționat este faptul că această rețetă deține un sos Bolognese specific bucătăriei italiene, care se poate prepara în diferite moduri, însă în această rețetă este preparat în stilul său tradițional.

Spaghetele Bolognese sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea de pizanaua cu tricou
Rețeta de Spaghete Bolognese, un fel de mâncare tradițional italian[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să mănânci dacă ții post. Care sunt alimentele care te ajută să te menții în formă



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Pulpe de pui crocante, mai bune ca cele de la fast-food! Secretele unei texturi perfecte chiar si pentru pretențioși!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies