Spaghetele Bolognese reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de spaghete Bolognese. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase spaghete Bolognese, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Spaghete Bolognese
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de spaghete Bolognese, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețet ă de spaghete Bolognese este de 30 minute
Timp de preparare – o oră și 30 minute
Timp total – 2 ore
Rețeta de spaghete Bolognese este pentru 2 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Supă cremă de broccoli, delicioasă și sănătoasă
Ingrediente – Spaghete Bolognese
- 500 de grame carne tocată amestec (de porc, vită și oaie)
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 2 morcovi mijlocii, curățați și tăiați cubulețe mici
- 2 tulpini de țelină, curățate și tăiate cubulețe mici
- 3 căței de usturoi, tocați fin
- 1 cană de suc de roșii
- 2 linguri de pastă de tomate
- 1 cană de vin roșu
- sare și piper proaspăt măcinat, după gust
- frunze proaspete de busuioc, mărar și pătrunjel
- 400 de grame de spaghete
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Spaghete Bolognese
Pasul 1. În primul și-n primul rând, puteți începe prin a pregăti toate ingredientele necesare acestei rețete de Spaghete Bolognese.
Așadar, tot ce trebuie să faceți pentru început, este să tocați mărunt o ceapă mare și fin 3 căței de usturoi, tăiați în cubulețe mici și curățați 2 morcovi mijlocii, dar și 2 tulpini de țelină curățate, în cubulețe mici.Pasul 2. În continuare, scoateți cele 500 de grame de carne tocată din ambalaj și pregătiți 2 linguri de pastă de tomate și 1 cană de suc de roșii.
Pasul 3. În continuare, adăugați carnea tocată în tigaie și gătiți până când aceasta s-a rumenit pe toate părțile și nu mai este roz.
Pasul 4. În același timp, introduceți 400 de grame de spaghete în apă cu sare și gătiți-le al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce spaghetele sunt fierte, le scurgeți și le adăugați în tigaia cu sosul. Amestecați ușor spaghetele cu sosul, pentru a le acoperi perfect.
Pasul 5. După ce spaghetele sunt acoperite cu sosul delicios Bolognese, serviți-le în farfurii adânci, presărate cu frunze proaspete de busuioc, mărar și pătrunjel, iar rețeta este gata! De menționat este faptul că această rețetă deține un sos Bolognese specific bucătăriei italiene, care se poate prepara în diferite moduri, însă în această rețetă este preparat în stilul său tradițional.
Spaghetele Bolognese sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Ce trebuie să mănânci dacă ții post. Care sunt alimentele care te ajută să te menții în formă