Burgerul clasic perfect se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de burger clasic perfect.
Rețetă de burger clasic perfect
Rețeta delicioasă de burger clasic perfect, absolut minunat, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de burger clasic perfect este de 30 de minute
Citește și: Negresă cu cremă de brânză și zmeură. Un desert potrivit pentru o vizită surpriză!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Supă cremă de usturoi cu crutoane. O delicatesă savurată la cină!
Timp de preparare – o ora
Timp total – o ora si 30 de minute
Rețeta de burger clasic perfect este pentru 6 persoane
Ingrediente – burger clasic perfect
- 1 kg și jumătate de carne de vită
- Sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri de ulei
- 4 linguri de tabasco
- 250 g de sos barbeque
- 150 g de sos tartar
- 6 chifle proaspete
- 6 frunze de salată verde
- 10 rondele de ceapă roșie
- Câteva rondele de castravete murat
- 6 felii de cașcaval
Înainte
Mod de preparare- burger clasic perfect
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de burger clasic perfect, este să începem prin a prepara carnea.
- Intre timp, vom amesteca și sosul barbeque, cu cel tabasco, atât cât ne dorim, astfel încât să obținem sosul nostru picant însă nu foarte picant.
- În tot acest timp în care burgerii noștri vor sta la frigider, putem prepara și restul ingredientele noastre, astfel încât vom începe prin a tăia feliile de castravete murat, pe care ulterior le vom lăsa deoparte într-o farfurie separat, același lucru vom face și cu ceapa roșie pe care o vom tăia felii, vom pregăti și cașcavalul nostru, adică îl vom scoate din frigider, iar ulterior și salata verde pe care o vom toca mai mărunt astfel încât să reprezinte primul nostru strat din burger.
- După acest interval de timp, vom scoate și burgerii din frigider și vom pornii focul la grătar, pentru că această rețetă se va face direct pe grătar. Vom așeza rând pe rând fiecare bucată de carne pe grătar vom aplica puțină presiune chiar nu ești locul acestuia astfel încât să își păstreze forma în timpul frigerii. Cu toate acestea, înainte de a-i pune pe grătar fiecare bucată de carne se va unge cu puțin ulei și se va asezona cu sare și piper negru măcinat, după gust, însă doar în adâncitura pe care am format-o anterior. Pe grătar vom așeza burgerii cu partea asezonată în jos, pentru ca apoi să se asezoneze și cealaltă parte care se află în sus, în timp ce burgerul nostru deja se prepară. Burgerul trebuie să fie întors abia după cel puțin 5 minute din momentul în care a fost pus pregătit pe grătar pentru a nu se rupe. Îl vom întoarce cu ajutorul unei spatule late iar pe partea gătită vom aplica cu ajutorul unei pensule speciale de bucătărie, glazura pe care am pregătit-o din cele 2 sosuri din belșug. Burgerii se vor găti în total nu mai mult de 10 minute, însă dacă vă doriți să fie mai pătrunși se pot lăsa încă 5 minute în plus.
- După ce am pregătit bulgării noștri vom lăsa deoparte timp de aproximativ 5 minute, iar apoi vom începe să asamblăm preparatul nostru. Așadar, vom așeza baza de chiflă, ulterior vom pune o lingură de sos barbeque, apoi salata verde tăiată mărunt, apoi bucata de carne pregătită pe grătar, felia de cașcaval, rondelele de ceapă, dar și rondelele de castravete murat, pe caz peste care vom adăuga și o lingură de sos tartar. Procesul se va repeta pentru toți cei 6 burgeri, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.