Hipotiroidismul duce la creşteri în greutate. Motive mai puţin ştiute pentru care ne îngrăşăm

Hipotiroidismul duce la creşteri în greutate. Motive mai puţin ştiute pentru care ne îngrăşăm
Hipotiroidismul duce la creşteri în greutate. Motive mai puţin ştiute pentru care ne îngrăşăm

Dacă mănânci mai mult decât de obicei şi faci mai puţin sport, nu vei fi surprins că vei lua în greutate. Dar dacă nu ai schimbat nimic şi totuşi cântarul arată tot mai multe kilograme?

Somnul insuficient poate fi unul dintre motivele pentru care poţi lua în greutate.

Fie te culci târziu şi iei mici gustări la ore total nepotrivite, iar asta înseamnă mai multe calorii, fie privarea de somn modifică nivelul hormonilor, stimulând apetitul atfel încât oricât ai mânca, nu te simţi sătul. Atunci când provocările vieţii devin mai intense organismul intră într-un fel de modul de supravieţuire.

Cortizolul – hormonul stresului – este secretat în cantitate mai mare, fapt care creşte apetitul.

Mâncăm mai mult şi putem găsi un confort în supraalimentare care se vede apoi pe cântar. Din păcate, un efect secundar al medicamentelor antidepresive este creşterea în greutate. În această situaţie este recomandată discuţia cu medicul curat şi nu oprirea medicaţiei din proprie iniţiativă. Medicamentele antipsihotice precum cele prescrise împotriva schizofreniei sau personalităţii bipolare, alături de pilulele împotriva migrenei, crizelor, hipertensiunii arteriale sau diabetului pot fi şi ele cauze ale creşterii în greutate.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Vrei sa iti iei un caine? Cum sa il alegi pe cel care ti se potriveste

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies