Iata cateva metode care sa te invete sa accepti oamenii, chiar si pe cei pe care crezi ca nu-i poti suporta!

Iata cateva metode care sa te invete sa accepti oamenii, chiar si pe cei pe care crezi ca nu-i poti suporta!
Iata cateva metode care sa te invete sa accepti oamenii, chiar si pe cei pe care crezi ca nu-i poti suporta!

Ai intalnit oameni pe care pur si simplu nu-i poti suporta?

Poate pentru ca ti-au facut ceva sau pentru un motiv pe care inca nu ti-l poti explica. Indiferent de cauza, nu-ti place deloc sa te intalnesti cu ei, te gandesti cu groaza ca trebuie sa dai ochii cu ei, sau, mai rau, ca trebuie sa petreci timp cu ei. Si, desigur, nu poti sa-ti schimbi locul de munca, cercul de prieteni sau familia doar ca sa-i poti evita.

Intr-adevar, aceasta pare sa fie solutia.

Insa nu este asa, iata doua motive pentru care sa-i eviti pe cei care iti displac poate ca nu este cea mai buna idee.

Evitarea este temporara- Se prea poate sa eviti o persoana doar pentru ca nu-ti plac emotiile si gandurile pe care aceasta le trezeste in tine insuti. Pentru ca emotiile nu te fac sa te simti bine, reactia naturala este sa eviti o astfel de situatie, pentru a te simti din nou bine cu propriile tale emotii.
Nu iti poti ignora sentimentele.

Emotiile ignorate cu timpul devin mai puternice, asa cum spune Jung: “Ceea ce rezista, persista”. Ei bine, in cele din urma, lucrurile ating un punct culminant. Cand ajung acolo, ai grija, ca pot declansa un intreg dezastru.

Persoanele care ne sunt antipatice ne sunt si cei mai valorosi profesori- sunt cei care reflecta ceea ce nu ne place la noi insine.

Deseori oamenii care ne irita scot in evidenta lucruri care exista in noi insine si pe care ne este teama sau foarte rusine sa le manifestam. Daca intelegem acest lucru si-l acceptam ne vom putea vindeca.

Cand vezi lucrurile din aceasta perspectiva, intelegi ca e mai bine sa profiti de interactiunea cu acesti oameni pentru a invata, in loc sa-i eviti.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Acum, ca am inteles de ce nu e bine sa evitam astfel de persoane, sa vedem

ce putem face mai departe.

In primul rand, trebuie sa accepti ca nu detii controlul asupra comportamentului altor persoane. De indata ce ai acceptat acest lucru, trebuie sa fii constient de faptul ca poti, insa, schimba gandurile si atitudinea ta.

Multumeste (in gand) celor care te necajesc.- Desigur, ar fi riscant sa le multumesti celor care te irita. Imagineaza-ti numai urmatoarea scena: “Iti multumesc din suflet pentru ca m-ai enervat la culme.

Nu pot sa te sufar, dar am inteles acum ca ceea ce nu pot suferi la tine este doar o reflectie a ceea ce nu pot suferi la mine insumi. Mi-ai oferit o oportunitate incredibila de a invata ceva nou. O zi buna!”

E de la sine inteles ca o astfel de atitudine nu este recomandata, asa ca mai bine exprima-ti recunostinta in minte. Si de indata ce ti-ai exprimat recunostinta in gand pentru faptul ca persoana respectiva te invata ceva, vei observa o schimbare.
Se va intampla aproape imediat, pentru ca emiti acum o energie de apreciere, nu una de frustrare.

Citește și: Care sunt noile zile de difuzare ale serialului “Totul pentru familia mea”! Iată când va putea fi urmărită îndrăgita producție turcească, din 30 septembrie, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Ofera intelegere si accepta ideea ca, in definitiv, fiecare om isi doreste acelasi lucru.

- Care sunt acele lucruri? Sa fii iubit si acceptat. Fii mai atent la persoana cu care ai probleme si incearca sa intelegi mai mult motivul pentru care se comporta in felul in care o face. Nu trebuie sa mergi la psiholog pentru a despica firul in patru. Nu ca nu ar fi utila o vizita la psiholog, dar pentru o astfel de situatie este suficient sa intelegi motivele generale.

Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Horoscop 22 septembrie 2024. O zodie se lasă purtată de impuls

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

VIDEO Rebecca, discuție despre noua concurentă. Tânăra este de părere că se potrivește cu Antoni. “Eu nu dansez așa la televizor.”

Când se termină serialul turcesc „Vinovați de iubire”, de la Kanal D! Iată când va fi difuzat ultimul episod! Ce serial îi va lua locul pe micile ecrane

Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor


Cookies